Fűszerek illatoznak a városháza előtt!

A városháza előtt, a Széchenyi téren illatos növények ültetésével kezdődött el pénteken a Fűszerünnep rendezvény, amely egyben a fesztiválszezon megnyitója is.

hirdetés

Megkönyörült a természet a Fűszerünnep pénteki megnyitóján: bár erősen lógott az eső lába, végül csak az esemény végén szakadt le az ég. Így mindenki láthatta, amint a Sopianae Rézfúvósegyüttes muzsikája után a Szent Mór Óvoda nagycsoportosai kis fűszernövényeket ültettek el a pécsi városháza előtti területre.

fűszerünnep, hl02
Decsi István is segített ültetni

– Évek óta szerves része a pécsi programoknak a Fűszerünnep, amely egyben a fesztivál- és rendezvényszezon nyitó eseménye is – hangsúlyozta Decsi István, Pécs alpolgármestere, aki maga is segített az ültetésben az óvodásoknak. Az alpolgármester elmondta, Pécs igazán virágos és zöld város, a fűszernövények viszont különlegességet is hoznak a település életébe: ízeket, illatokat visznek a hétköznapokba, ahogy a programok is színesítik a mindennapokat.

fűszerünnep, hl04
Illatos növények színesítik a városháza előtti területet

A vidám program végén a gasztronómiáé volt a főszerep: kis grillkolbászokat lehetett megkóstolni, Lokodi Ákos az erre az ünnepre kreált zöldfűszeres grillkolbászait Pécs város különböző városrészeiről nevezte el.