Kultúrában nyomulnak a pécsi focisták

Új induló, új célok, új kolléganő. Számos újdonságra derült fény a Pannon Filharmonikusok és a PMFC-MATIAS közös sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

hirdetés

Új kollégával bővült a Pannon Filharmonikusok csapata. Teszlák Nikolett személyében, a 2013-as évadtól esélyegyenlőségi referenst foglalkoztat a zenekar. A cél az, hogy a fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű vagy szociálisan rászoruló egyének is eljussanak a komolyzenei hangversenyekre.

A Filharmonikusok több programsorozatát is bekapcsolta  az érintett társadalmi csoportok támogatásába. Egyfelől újra elindította Még egy esély! sorozatát, melyen a fogyatékkal élők és a szociálisan rászorulók térítésmentesen látogathatják a hangversenyek kijelölt főpróbáit. Másfelől hátrányos helyzetű településekkel is felvették a kapcsolatot, akik szervezetten gyerekeket utaztatnak az együttes Segítség, komolyzene! című interaktív beavató sorozatára. Az érintettek számára rendkívül kedvezményes jegyárat biztosít a zenekar.

Teszlák Nikolett, esélyegyenlőségi referens maga is fogyatékkal élő:

– Végtaghiánnyal születtem, úgyhogy volt időm megbarátkozni a helyzetemmel. De szerencsém volt, mert soha nem ért igazán hátrányos megkülönböztetés eddigi életem során. Most ráadásul igazán értelmet nyert, hogy én magam is fogyatékkal élő vagyok. Így ugyanis könnyebben meg tudom szólítani a hasonló helyzetben lévő embereket. Számomra ez egy álommunka, ami úgy tűnik, tényleg gyümölcsöző lesz. Bár október óta vagyok csak a Pannon Filharmonikusoknál, már terjed a jó hír, ezért  sokszor minket keresnek meg a civil szervezetek egy együttműködés reményében.

Teszlák Nikolettel készült bővebb interjúnkat jövő héten olvashatják majd, a Pécsma Abszolút Nő rovatában.

filharmpmfc2

Együtt a PMFC-vel

A Pannon Filharmonikusok mindemellett az idei évadtól több irányú együttműködésbe kezdett Pécs futballklubjával. A megállapodást szintén a csütörtöki sajtótájékoztatón  írta alá a két szervezet képviselője, Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója, és Halász Gábor, klubigazgató.

Egyrészt a zenekar kiemelt partnerként segíti a PMFC klubját abban a nagyszabású szemléletformáló kampányában, amely “Férfiak a Nőkért” címmel a nők elleni erőszakkal szemben kíván fellépni.

filharmpmfc3– Zenekarunk elsősorban a mondanivaló kommunikálásában fogja majd segíteni a csapatot. Hogy konkrétumokat is mondjak: koncertjeink előtt például lehetőséget biztosítunk majd a kampány népszerűsítésében. Ezen kívül ki fogunk látogatni a meccsekre a zenekarral, ami  nagyrészt – ahogy talán az olvasók is tudják – hölgyekből áll.

A PMFC-vel történő közös munka másik pillére az, hogy elérjék, a városban családbarát, kulturált hangulat alakuljon ki a futballmérkőzéseken.

– E közös gondolkodás első állomása a zenekar Segítség, komolyzene! című sorozata, melynek megvalósulását csapatunk támogatja, s melynek első idei koncertjére a klub utánpótlás-játékosai is ellátogatnak. A következő koncert vendége pedig a B-közép lesz. Azaz ők díjmentesen látogathatnak majd el a Pannon Filharmonikusok előadására – mondja Halász Gábor, a PMFC-MATIAS klubigazgatója.

 

Az együttműködés keretében készült reklámkampány werkfilmje itt tekinthető meg. 

További örömhír, hogy a klub a közelmúltban felkérte a zenekart, komponáljon csapatindulót az együttesnek. A csapat zenei logója jelenleg készülőben van.

 

 • Haizsyzsér

  Jó ötlet, legyen sikeres!

 • Radírpóknak

  Amihez nem értesz, ahhoz miért kell hozzászólni? Ha nem szereted a labdarúgást akkor van sok más szép sportág, amiben örömödet lelheted. A lényeg, hogy én se írok be a pl.: balettről, vagy az autósportokról szóló hírek alá, hogy mekkora hülyeség és inkább menjenek valami értelmeset csinálni, csak azért, mert számomra az nem nyújt akkora szórakozást, mint egy jó hangulatú labdarúgó mérkőzés megtekintése.
  Neked a beírásod alapján fogalmad sincs a labdarúgásról, mert még azt sem tudod, hogy mi a különbség a válogatott és a klubcsapat között!

 • Radírpók

  Mivel a rozzant magyar csapatok hosszú évtizedek óta nem rúgnak labdába nemzetközi szinten és a válogatott is immár a 44. helyen áll a világranglistán, lehet, hogy ideje új szakma után nézni a fiúknak. A filharmonikusokkal együtt biztos jobban muzsikálnak, mint a pályán.