Bepörgött a tanárnőre, robbantott

A Pécsi Járási Ügyészség közveszély okozása miatt emelt vádat egy pécsi férfival szemben, mert az egy gázpalackkal fel akarta robbantani lakását – közölte lapunkkal Varga-Koritár György megyei főügyész.

hirdetés

Mint írta, az eset még tavaly augusztusban történt, amikor a vádlott találkozott Pécsett az utcán lánya tanárával, akit megfenyegetett, mivel a gyermek elhelyezési eljárásban a tanárnő vallomást tett.

Tűz, katasztrófa, tűzoltó (3)

Ezt követően Varga-Koritár tájékoztatása szerint a férfi hazament önkormányzati bérlakásába, ahol 22 óra körül a konyhából a PB-gázpalackot a kisszobába vitte, majd annak szelepét kinyitotta. Az öngyújtójával a palack szelepén kiáramló gázt meggyújtotta, mely ezt követően fáklyaszerűen meggyulladt, s lángba borította a tévékészüléket. A gázpalack felrobbant, a nyomás megemelte a födémet és elmozdította a szomszédos lakás felé eső falat, melyben károsodást okozott.

Tűz, katasztrófa, tűzoltó (2)

Varga-Koritár szerint a vádlott a gázrobbanással közveszélyt idézett elő, a tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

– A vádlott személyiségzavarban szenved, ezért előzetes letartóztatására az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kerül sor – tette hozzá a főügyész.