Gázszivárgás miatt le kell zárni egy utat Pécsen!

Lesznek problémák?

Egy rutinvizsgálat során szűrték ki a hibát, amit hamarosan ki is javítanak. A Magaslati úton most napokig nagyon nehéz lesz közlekedni. 

hirdetés

Varga Ivett, az E.ON Hungária Kft. sajtóreferense közölte: a vállalat szakemberei egy speciális műszerrel rendszeresen ellenőrzik a gázhálózatot, egy ilyen vizsgálat során derült fény arra, hogy a Magaslati út egy részén a vezetéknél szivárog a gáz.

Hozzátette azt is, hogy minimális szivárgásról van szó, ami nem jelent veszélyforrást.

A hibaelhárítás érdekében az utcát már szerdától le kell zárni, egy 30-40 méteres szakaszt cserélnek ki a szakemberek. A munkálatok várhatóan három napot vesznek igénybe, a hétvégén már közlekedhetnek itt az autósok, ám az utca teljes helyreállítására, az utolsó aszfaltréteg elhelyezésére várhatóan csak jövő héten kerül sor.

Nyugati irányból gépjárművel a  Szőlő utca felől érhető el a Magaslati út, Keleti irányba Tettye tér – Havihegyi út – Wass Albert út a javasolt irány. A buszmenetrendi változásokról (31, 32y, 33) a www.tukebusz.hu oldalon tájékozódhatnak és az érintett megállóhelyeken. A járatok a “Szőlő utcai megállóhelyet” a lezárás ideje alatt nem érintik.

10-én reggeltől egy nyomsávban az utat visszaadják a forgalomnak, azonban a végleges helyreállításig (aszfaltozás) sebességkorlátozásra lehet számítani, várhatóan jövő hét közepéig.

Alább olvasható Pécs Önkormányzatának közleménye

Tisztelt pécsi közlekedők, tisztelt tettyei lakosok!

Az E.ON gázszolgáltató egy rutinvizsgálat során gázszivárgást észlelt a Magaslati úton, a hiba elhárítását pedig el is kezdték a szakemberek.

A munkálatok miatt szerdától forgalomkorlátozásra kell számítani.

A hibás szakasz kicserélése nem oldható meg az út lezárása nélkül, ezért a Magaslati utat a Hunyadi utca és a Szőlő utca között október 7. és október 9. között teljes terjedelmében lezárják.

A teljes útlezárás idején nyugati irányból gépjárművel a Szőlő utca felől érhető el a Magaslati út, keleti irányba a Tettye tér – Havihegyi út – Wass Albert út a javasolt irány.

A buszmenetrendi változásokról (31, 32y, 33) a www.tukebusz.hu oldalon és az érintett megállóhelyeken, illetve a 72/224-654-es telefonszámon tájékozódhatnak az utasok. A járatok a “Szőlő utca” megállóhelyet a lezárás ideje alatt nem érintik.

Az autóbuszok zavartalan közlekedésének biztosítása érdekében, a Tettye utcában parkolást egy oldalra korlátozzák.

A teljes lezárással érintett szakaszt várhatóan a hétvégén, október 10-től korlátozásokkal már használhatják a közlekedők.

A lezárással összefüggésben érintett területen a közlekedés zökkenőmentes biztosításában a rendőrség aktívan közreműködik.

A hulladékszállítás a lezárás ideje alatt a érintett utcákban zavartalan lesz.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. Az aszfaltozás várhatóan a jövő hét során fejeződik be.

Köszönjük a környéken élők és a közlekedők türelmét.