Golfautóval nyomulhatunk a belvárosban

Golfautókkal is összefuthatunk a városban

Pécsen elektromos minijárgányokkal szállítanák a turistákat a belvárosban – ehhez adta hozzájárulását a pécsi önkormányzat.

hirdetés

A buszok előnye, hogy nem bocsátanak ki káros anyagot, csendesek, miközben könnyű szerkezetük miatt a teljes terhelés mellett is mindössze 1200 kilogrammot nyomnak, így a burkolatot is megkímélik. A KRESZ szerint ezek motorkerékpárok, ám összesen 6 főt szállíthatnak.

GOLFAUTÓ
Ilyenekkel járnak majd a belvárosban

A Green City Tour a városnéző kisvonat kínálta lehetőséget bővítené ki. A szolgáltatás elindítását kimondottan
a nyári turisztikai szezon végére időzítették, hogy előzetesen felmérjék az igényeket és ha kell, jövőre már bővíteni tudják a kapacitásukat. A járattal a turistákat, kisebb csoportokat célozzák meg.

Girán János alpolgármester szerint az új szolgáltatás beindításához a pécsi önkormányzat örömmel adja meg hozzájárulását.

– Meglátásunk szerint az új jármű alkalmas arra, hogy a turisták a jelenleginél is változatosabb formában tölthessék el idejüket a megyeszékhelyen, új szemszögből tekinthessék meg a várost, mindamellett újabb vonzerővel is bővíti a pécsi attrakciók számát. A szolgáltatás a Tettye elérése miatt is támogatást kapott – mondta.

Az alpolgármester amondó, hogy a helyi gazdaság szempontjából külön figyelemreméltó, hogy a vállalkozás kreatív megoldással állt elő, szolgáltatása pedig teljes mértékben környezetbarát, így illeszkedik azon elképzelések, intézkedések közé, amelyekkel Pécs zöld fővárossá válhat.

Magyarországon e kezdeményezés nem egyedülálló, Egerben már évek óta sikerrel üzemel hasonló szolgáltatás.