Gyereket gázoltak a Zsolnay-szobornál

Nem sokkal tíz óra előtt a Zsolnay-szobornál lévő körforgalomban ütöttek el egy tíz év körüli gyermeket. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 

hirdetés

Egy fekete, középkategóriás autó ütötte el a fiút, aki a vélhetően vagy a zebrán, vagy amellett közvetlenül akart átmenni az úton. A fiút a körforgalomból kihajtva sodorhatta el a sofőr.

Az elgázolt fiúért gyermekmentőt küldtek, nyakmerevítőt kapott, sérüléséről azonban nem adtak információt. A környéken időközben hatalmas dugó alakult ki.

A rendőrség délelőtt helyszínelt, s megkezdte a tanúk meghallgatását.

A nyári szünidőben általában több gyermekbaleset történik, mivel ilyenkor jóval több gyermek közlekedik városban. A szakemberek szerint ezért is különösen fontos, hogy sokkal körültekintőbben, óvatosan vezessenek az autósok.

Rendőrségi közlemény

Közlekedési baleset történt a Pécsett a Zsolnay szobornál. A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. június 24-én 9 óra 35 perckor közúti közlekedési baleset történt Pécsett a Zsolnay szobornál lévő körforgalomban. A körforgalomból a Kórház tér irányába kihajtó személygépkocsi a gyalogos-átkelőhelynél a forgalom miatt szabályosan megállt, majd elindulását követően a jármű elejével érintőlegesen nekiütközött az átkelőhelyhez futva érkező gyalogosnak. A 10 éves fiú az ütközés következtében a földre esett. A mentőszolgálat munkatársai a sérültet kórházba szállították. A helyszínelés ideje alatt a forgalmat a Készenléti Rendőrség járőrei irányították, útlezárásra nem került sor. A baleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya vizsgálja.