Gyerekparadicsom és edzőközpont lesz Tüskésréten

Nem túlzás, hamar rendkívül népszerűvé vált a pécsiek között a tüskésréti szabadidőpark. Hamarosan még inkább az lehet, ugyanis az önkormányzat bővíti.

Sokan emlékeznek rá, hogy a Tüskésrét korábban milyen elhanyagolt dzsumbuj volt, nem sokan kívánkoztak a környékére se. Mint Csizi Péter országgyűlési képviselő pénteki közleményéből kiderül, a város az elmúlt években kezdte meg a tüskésréti terület fejlesztésével kapcsolatos gondolkodást, melynek első lépésenként futópálya és wakeboard-pálya jött létre a területen magánberuházás révén. De itt nem áll meg a fejlesztés, Pécs ugyanis 155 millió forintot nyert a további bővítésére, a közelmúltban már a támogatási szerződést is aláírták.

A pályázat révén új játszótér, szabadtéri felnőtt játszótér (edző és nyújtó) és sportpálya is épül. A beruházás során egy műfüves focipályát is kialakítanak, 1,1 méter magas palánkkal, labdafogó hálóval, kézilabdakapukkal. Bizonyára sokaknak jó hír, hogy a futópálya mellett új nyújtó és erősítőeszközöket is telepítenek: többek között lépegető, dupla multifunkciós tréner, Z-tolódzkodó, szabadtéri bordásfal is használható lesz. Emellett természetesen szükségessé válik az ott pihenő, sportoló városlakók számára egy nyilvános illemhely kialakítása is. A tervezett 47 négyzetméteres épületben egy közös előtérből nyíló férfi, női és akadálymentesített illemhelyblokk és egy szolgálati helyiség lesz.

tüskésrét, hl01
A futópálya már most is nagyon népszerű

Csizi Péter hangsúlyozta, a város célja, hogy Tüskésrét Pécs egyik legfelkapottabb szabadidőparkja legyen, melynek érdekében új közösségi játszóteret hoznak létre, melyben lesz például mászóvár, KRESZ-pálya, gumioszlopos lépegető is. A játszóteret ráadásul úgy alakítják ki, hogy ne csak játszhassanak a gyerekek, hanem közben tanulhassanak is, ezért párosító játékokat, órát és napelemes, szélturbinás elektronikai rendszereket is elhelyeznek majd.

A tüskésréti programra tehát a pénz már adott, a kivitelezési közbeszerzés kiírása is folyamatban van, a bővített, új park várhatóan 2018 nyarára készülhet el.

Itt lesz a haditechnikai park is
Csizi Péter azt hangsúlyozta, a város reményei szerint Tüskésrét Pécs egyik legvonzóbb területévé válhat, melyhez nemcsak ez a pályázat, hanem a „Pécsi Haditechnikai Park kialakítása a Tüskésréten” című projekt is jelentős mértékben hozzájárulhat. Pécs önkormányzata a két fejlesztéssel együttesen 439 millió forintot költ el a tüskésréti terület fejlesztésére.