Bringával hasítanak a Belvárosőrök

Az autóval nehezen és gyalogosan csak a lassan megközelíthető helyszíneken járőröznek szerdától a pécsi közterület-felügyelet új biciklis munkatársai: a Belvárosőrök. A két keréken közlekedő felügyelők szükség esetén nemcsak a belvárosban, de Pécs külső városrészeiben is kapnak feladatot.

hirdetés

– Mostantól, ha az időjárás megengedi, minden egyes napon kerékpáros közterület-felügyelők járják Pécs utcáit. Azért, hogy olyan helyekre is könnyen és gyorsan eljussanak, ahová autós és gyalogos társaik csak körülményesebben érnek el. Egyelőre két biciklit tudott vásárolni a szervezet számára az önkormányzat, de a tapasztalatok fényében fokozzuk ezt a szolgálatot – jelentette be szerdán Páva Zsolt polgármester, miután bemutatták az újítást.

Szólhatunk nekik, merre lenne dolog!
Csak a lakossági jelzésekre várnak.

Az eszközök könnyű, modern, akkus, villanymotoros rásegítéssel rendelkező kerékpárok. A bringa hegyen felfelé némi plusz energiát is ad a köztereseknek, így könnyebben leküzdik a dimbes-dombos városrészeket is.

A polgármester azt mondta, még több helyre kell eljutniuk a jövőben a köztereseknek, hogy nagyobb rend legyen Pécsen. Ezt szolgálja az is, hogy a közelmúltban már minden belvárosi lakóközösségnek, üzlettulajdonosnak közvetlen mobilos elérhetőséget adtak a közteresek. Ők így, ha valami rendelleneset tapasztalnak, percek alatt hívhatják az adott körzethez tartozó őrt. Ugyanez lesz a helyzet a bringás állománnyal, ők is hasonló módon riadóztathatók.

Páva is tesztelte a vasakat
Páva is tesztelte a vasakat

A bringások fő “vadászterülete” a belváros lesz, de többször kilátogatnak majd sűrűn lakott városrészekbe is. Ha valami rendelleneset észlelnek, amellett, hogy intézkednek, erősítést kérhetnek a központból, hívhatják a rendőröket.