Ha csak harminc percig tartott volna…

Jó harminc percig úgy tűnt, akár egy hatalmas bravúrt is elérhet a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata a Falco ellen, azonban a listavezető a végén kihasználta azt, hogy a pécsi csapat elfáradt.

A PVSK-Veolia az esélytelenek abszolút nyugalmával vághatott neki ma este a bajnokságot vezető, bombaerős Falco elleni hazai meccsének, és az első félidő tanulsága az lett, hogy ez nagyon jót tett a pécsiek játékának. Andrija Csirics együttese ugyanis az első két negyedben, egy nagyon rövid hullámvölgyet leszámítva remekül összpontosított, alapvetően jól védekezett, és támadásban is tudott olyat mutatni, amire a szombathelyiek nem voltak felkészülve. Nem is csoda hát, hogy az első negyed után még vezetett is a PVSK, de a nagyszünetre kialakuló 38-40-es eredmény is több volt, mint bíztató.

A harmadik negyedben pedig egy ideig pécsiként úgy érezhettük magunkat a Lauber Dezső Sportcsarnokban, mintha valami csoda készülődne. Merthogy csak nem akart a PVSK játéka visszaesni, mi több, extázisban zakatoltak a pályán Bíróék. Csúsztak, másztak, vetődtek, haraptak – és ami a legfontosabb, velőtrázó kosarakat szereztek. Például egymás után 3 triplát. Amivel el is húzott a Pécs kilenc ponttal. Sőt, itt még vastagon lett volna arra esélye Ivosevéknek, hogy pár szöget még beverjenek a Falco készülő koporsójába. Itt azonban elérkezett az, amit azért lehetett sejteni, hogy bekövetkezik. Elfáradt a Pécs. De annyira, hogy még a harmadik negyed végére visszavette a vezetést a Szombathely, amit aztán az utolsó negyedben kényelmessé is tett. Elhúzott egy szellős tizessel, innen pedig már nem volt visszaút a PVSK számra, amely végül tizenegy ponttal kapott ki hazai pályán.

Kár érte, mert ebben a meccsben bizony több volt, még úgy is, hogy a lsitavezető volt a pécsiek ellenfele.

PVSK-Veolia–Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 77-88 (21-20, 17-20, 21-20, 18-28)
Kosárlabda-NB I., férfiak. Pécs, 500 néző. V.: Papp, Magy V., Minár..
PVSK-Veolia: Illés 5/3, Goldring, BRYSON 20/9, Ivosev 5, BRKICS 13. Cs.: HAYNES-JONES 19/12, Bíró O. 7/3, Meleg 6, Farkas 2, Popadics, Doktor. Vezetőedző: Andrija Csirics.
Falco-Volvo Alpok Auto Szombathely: VÁRADI 11, Benke 2, Sövegjártó 3/3, KELLER 10, Golomán 11. Cs.: Hawkins 1, Verrasztó, PERL 31/3, Clark 9/6, BARAC 10. Vezetőedző: Milos Konakov.
Fotó: Rónási Márton / PVSK