Ha Fenyvesen van nyaralója, akkor ez önnek szól!

Újra lakossági fórumot tart a Balaton-parti település önkormányzata azoknak a pécsi polgároknak, akiknek Fenyvesen van nyaralójuk. Tavaly ilyenkor zsúfolásig megtelt az eseménynek helyet adó pécsi városháza díszterme, várhatóan idén sem lesz másként.

Bátran állítható, nem mindennapos, ha egy balatoni önkormányzat annyira fontosnak tartja az üdülőtulajdonosokat, hogy azok állandó lakóhelyén szervez nekik lakossági fórumot. Márpedig Balatonfenyves ezt teszi, és immár nem először. Idén január 31-én, kedden 14 órától tájékoztatják az érdeklődő üdülőtulajdonosokat a pécsi városháza dísztermében, a Széchenyi téren (hasonló fórumot tartanak egyébként Kaposváron és Nagykanizsán is).

Még mindig a Balaton a legnépszerűbb
“Nekünk a Balaton a Riviéra…”

Tavaly tömve volt a kicsinek egyáltalán nem nevezhető pécsi díszterem, a megbeszélésre külön székeket is kellett behozni. Nem véletlenül, hiszen Balatonfenyves 2300 lakosa mellett 8000 üdülőtulajdonos is van, köztük ráadásul nagyon sok a pécsi, baranyai. A pécsieknek évtizedek óta Fenyves az egyik kedvelt nyaralási célpontjuk a Balaton partján a viszonylag kis távolság és a barátságos települési légkör miatt. Tavaly Lombár Gábor fenyvesi polgármester a fórumon azt mondta, a nagyközség számára az egyetlen komoly gazdasági lehetőség az idegenforgalom, ezt akarják minél jobban működtetni, ezért is szervezik ezeket a “helybe menő” fórumokat.

Az előző alkalommal sok kérdés érkezett a község vezetőjéhez – várhatóan ez idén sem lesz másként -, ezek közül több a vitorláskikötő beruházását érintette. Vannak ugyanis olyan nyaralótulajdonosok, akik szerint a kikötő építése óta komolyan eliszaposodik a part, a strand, ami ellen mindenképpen tenni kellene. De érdeklődtek a pécsi nyaralótulajdonosok a szemétszállításról vagy éppen a közvilágításról is. Lombár Gábor polgármester a tervek szerint az idei fórumon nemcsak az eddig megvalósult beruházásokat és terveket, hanem a 2017-es programokat is ismerteti majd – akár ehhez lehet igazítani a nyári szabadságot.