Halálos tömegbaleset Pécs határában

Öt autó ütközött össze a 6-os fõúton

hirdetés

Öt személyautó ütközött egymással Pécs határában a 6-os számú főúton, a 192. kilométerszelvényénél, a Homokbánya bejáratánál hétfőn késő délután. 

Öt autó ütközött össze a 6-os fõúton

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság szóvivője, Kasza Anett rendelkezésre adott információi szerint a balesetben négy személy súlyos, négy fő pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Egy ember a helyszínen életét vesztette. A sérültek között két gyermek is volt.

tömegbaleset 20131223

A helyszínre több rendőr-, mentő- és tűzoltóautó is érkezett.

A tűzoltók kiérkezéséig a mentőszolgálat munkatársai több sérültet kiemeltek a járművekből. Három személy beszorult a roncsok közé, őket a tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki.

fotó (1)

A balesetben az egyik autó ki is gyulladt, de a lángokat a tűzoltók kiérkezéséig porral oltóval megfékezték.

tömegbaleset 20131223

A jelenleg is tartó műszaki mentés miatt teljes útzár van érvényben a főút érintett szakaszán.

tömegbaleset 20131223

Kollégánk a helyszínről jelentette, hogy egy helyi járatú busz utasai látták a balesetet, így őket a rendőrség szemtanúként hallgatja ki.

Frissítve (18.00)

A szemtanúk szerint a vétkes autó elkezdett pörögni és ebbe ütközött bele a többi gépjármű. Feltehetően a síkos úton csúszott meg.

Frissítve (20:11)

A rendőrség közleménye szerint egy személygépkocsi közlekedett Budapest felől Pécs irányába, mikor eddig tisztázatlan okok miatt áttért a baloldali forgalmi sávba és ott a Pécs irányából érkező személygépkocsival frontálisan ütközött.

Az ütközés következtében a gépjárművek két irányba a külső forgalmi sávba sodródtak, ahol további gépkocsikkal ütköztek, majd egy távolsági buszjáratnak csapódtak.

A baleset következtében egy személy a helyszínen életét vesztette.

Az elsődleges adatok alapján négy főt súlyos életveszélyes, egy főt súlyos és két személyt könnyű sérülésekkel a mentők kórházba szállítottak.

A baleset körülményeit – szakértők bevonásával – a Pécsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Pécs felől érkező forgalmat az Üszögi útra, a Budapest felől érkezőket Hosszúhetény irányba terelik a rendőrök.

Frissítve (22:01)

Rendőri irányítás mellett egy-egy sávon megindult a forgalom a 6-os főúton – közölte lapunkkal a rendőrség.

Fotók: Németh Krisztina; MTI

 • Cseke Zolee

  az áldozat az kamion-sofőr kollega volt, aki nap mint nap vezetéssel keresi a kenyerét,

 • Nőci

  Szerintem is furcsán csúsztak ma az utak ,régóta vezetek mindennap és ,ha igaz ,hogy ÚJFAJTA SÓ-val szórják az utakat,akkor lehetséges nekem is azért pörögtek ki a kerekeim minden mai elindulásnál? Ugyanezen az útszakaszon mentem be kora délután Pécsre és este 10 óra után haza!

 • na ja

  Meg amikor a kamion a belső sávban jön ezerrel és a hátsó része a kanyarban átjön a vele szemben jövő egysávos útra! Ha nem megyünk le a padkára, akkor most nem biztos, hogy itt írok!

 • KCS

  Én a baleset előtt jöttem haza SZÁRAZ volt az út !! A vezetési kultúránk valóban nagyon rossz,a leglassúbb autó megy a belső sávban!! ezt valóban nehéz elviselni,naponta járok ezen a szakaszon és sajnos sokszor a külső sávból kell előznöm,mert a belsőben halad 70-el,és hiába villogok nem hajlandó kimenni a külső sávba!

 • Kérdés

  úgy tudom egy 15 éves fiú

 • x

  Ki a másik áldozat?

 • Kérdés

  http://tv2.hu/musoraink/tenyek/141102_halalos_baleset_gyerekserultekkel.html

  sajnos már két áldozat van, de köd az nem volt.

 • nakima

  Én is vezetek és nagyon rosszak a tapasztalataim. Sajnos nincs vezetési kúltúránk, önzőek vagyunk, nem bírjuk elviselni ha valaki van előttünk, másba keressük a hibát (síkos út, nem is volt síkos) egy kicsit magunkba kéne nézni. miért került a forgalommal szembe jövő sávba az autó, mert biztos előzött. Mindig a vétlenek halnak meg.

 • nakima

  Sajnos a vezetési kultúránk a béka segge alatt van, önzőek vagyunk, sok ember nem bírja elviselni, ha előtte megy valaki, le kell előzni, hogy ő legyen az első. Most nem másban kell keresni a hibát, ( síkos út meg egyebek) magunkba kell nézni, sajnos mindig a vétlenek halnak meg.

 • annie

  A 15-ös busz sofőrjének hihetetlen lélekjelenléte volt! Megmentett minket attól, hogy felboruljunk és a következő pillanatban már szólt is a központnak, hogy küldjék a mentőket és a tűzoltókat. Én láttam mikor egy világos autó a busznak csapódott, majd elkezdett pörögni az út közepén és ahogy a többi autó is karambolozik. Borzalmas volt még látni is. A környező autókból mindenki rohant segíteni, a mentők és a tűzoltók egyszerre értek ki és profi szervezett módon nagyon hamar mindenkinek segítettek akinek tudtak. A cikkel ellentétben nem gyulladt ki az említett autó, csak gőzölgött és a másik helyi járatú busznak a sofőrje a biztonság kedvéért poroltózta csak.

  Részvétem a családnak és jobbulást kívánok minden sérültnek!

 • kabóca

  46 éve szereztem jogsit,sok telet autóztam végig Taxisként,Mentősként Pesten tudomásul kell venni: tél van!!!!!!,síkosság lehet bármikor és bárhol ás bármitől, a sebességet mindig az adott viszonyokhoz kell igazítani a jogszabályi kereteken belül.Részvétem mindenkinek aki ebben a csattanásban benne volt,de a vétkest semmi se menti fel,felelőtlen volt,mint mostanság sokan az utakon és most meg sózásban meg minden másban keresik sokan a hibát pedig egyszerűen az” Ember” hibázott ,leül szépen 5-10 évet és élete végéig elkíséri az emlék,az -az emlék amit ha lehet most nagyon visszacsinálna, elvenné a gáztól a lábát és szépen 60-70 km-es sebességgel bedöcögne a Városba.
  Kérdezném.megéri rohanni?Nem egyszerűbb korábban elindulni vagy netán elkésni?
  Egy tanács,azoknak akik elfogadják:ilyenkor még defenzívebben kell közlekedni és számítani,készülni arra,hogy a másikra is nekem kell ügyelni,mert a kedves bátor száguldozó még nem látott,nem mentett leszakadt végtagú embert,kisgyermeket,kocsiba szorult kismamát,nem kellett gége metszenie 4 éves kislányt az Apukája megcsúszása miatt.
  Ismétlem: Tél van!!!!!!!!

 • tomeeee

  Azért mert a közút síkosságmentesített az nem azt jelenti, hogy száraz az út, majd ha jön egy kiadós eső és lemossa az tat és az majd felszárad akkor beszélhetünk viszonylag tiszta útról! Addig is ezen a taknyos utakon vissza kell venni a gázpedált, mert lehet valakinek csúcs szuper gumija az nem erre az útviszonyra lett kitalálva, esetlegesen csak műbátorságot ad a vezetőnek.

 • barracuda

  Bírom az ilyen okostojásokat, mint Szekeres úr, aki totálisan hülyének nézi azt a több tíz hozzászólót, aki szerint pedig igenis gáz van a síkosságmentesítéssel, és igenis csúszik!
  Az indoka: “nem csúszhat, mert csak”. Remek érv, de azért én inkább a saját tapasztalatomnak hiszek, ha nem haragszik.
  Nem olcsó, nem tecsós a téli gumim! És nem tegnap vettem a jogosítványomat sem!

  Van, amikor a lámpánál zöldnél nem lehet elindulni, mert kipörög a kerék!
  Na mindegy, nem érdemes felhúzni magam az okoska miatt.

 • Szekeres András

  Tisztelettel közölném,hogy a főutakat a Közút síkosság mentesíti!Továbbra is Natrium kloriddal azaz sóval! A kálcium kloridot mely kevésbé korrodál a terekre használják!Otthon jómagam tíz éve használom probléma nélkül.Hatásfoka jobb,mivel kiszórás,kiöntözés esetén hő szabadul fel azaz melegít.Továbbá lehet még nitrogén műtrágyát is használni csak nagyon drága nagyobb felület esetén.A sóoldat viszont gyilkolja a növényeket pl.Zsolnay V.úton jobb lett volna zellert vagy mandulafenyőt ültetni azok tengerparti növények és jobban tolerálják a sót.A többi sajnos kipusztul mivel eddig is ez lett a sorsuk.A gumik megvétele esetén mindenkinek tudnám tanácsolni,hogy arra is figyeljenek B vagy C-s legyen a megállási érték nedves úton!Az olcsó tecsós stb. téli gumiknál ez gyakran F-es!Mindenkinek balesetmentes közlekedést, boldog karácsonyt a sérülteknek jobbulást kívánok!

 • nakima

  Mi is ott voltunka baleset helyszínén, a 13-as autóbuszon. Köszönet a sofőrünknek, hogy volt lélekjelenléte és meg tudott állni, mert mi is balesetet szenvedhettünk volna. Az út nem csúszott. Részvét a családnak, a sérülteknek jobbulást. Nagyon megrázó volt, mint a katasztrófafilmekben.

 • xy

  A sérülteknek sok szerencsét kívánok a felépüléshez és örülök hogy volt ekkora mázlijuk, hogy “csak” megúszták sérülésekkel. Ezeket a cikkeket nem kéne megnézniük azoknak akik balesetet szenvedtek, vagy a legszerencsétlenebb hozzátartozói voltak, mégis megfogják sajnos. Túl sok baleset történik ebben a városban, viszont örülök hogy ennyien megúszták és életben maradtak, viszont annak a legnehezebb aki ismerte, szerette és a családja volt az utolsó embernek. Véleményem és tapasztalatom szerint ezt lehetetlen feldolgozni rövid időn belül és összefog omlani a világuk így szeretném a részvétemet kifejezni számukra. Feltenni a kérdést hogy “miért pont ő?” teljesen felesleges, mégis ezt fogják hajtogatni. Csak sajnálatomat és részvétemet tudom kifejezni és sok kitartást és szerencsét kívánni az elkövetkező időkben mikor felfogják mi történt és elkezdik gyászolni.

 • tintin

  Pont Bonyhádra tartottunk a férjemmel és a két kicsi gyerekünkkel. A mentők és a tűzoltók egyszerre mentek a helyszínre. Ekkor már gondoltuk, hogy nagy a baj. Mi megfordultunk azonnal.
  Részvétem az elhunyt csalàdjànak és mielőbbi gyógyulàst a sérülteknek!
  Ilyenkor hàlát adok az Istennek, hogy nem 10 perccel hamarabb közlekedtünk arra! 🙁

 • akexa

  Szörnyű ami történt! Részvêtem a családnak 🙁 a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánok!

 • Roland

  15-ös számú helyi járaton ültem, ahogy előttem szólok közül többen is. Köszönet a sofőrünknek!!!

  Az új fajta síkosító NEM JÓ!!. Mikor kiszálltunk a buszból és mentünk elsők között a balesetet szenvedőkhöz érezhetően csúszott az út!!!Plusz 9,1C fok volt a Budai Vámnál lévő jelzőberendezésen,mikor elindult a buszunk 16:45kor. Érti ezt valaki?? Ez az anyagot azonnal ki kell vonni a forgalomból!ÉLETVESZÉLYES!!Patyi Roland

 • Kérdés

  Mitől is csúszós az út plusz 8 fokban mikor egész nap sütött a Nap?
  A napokban nem egy belecsúszós baleset történt. Senkinek nem tűnt fel rajtam kívül hogy a só helyett használt síkosságmentesítő anyag mennyire csúszik és mint a példa mutatja napokkal az után is hogy használták. Az illetékeseknek meg kellene vizsgálni ezt az anyagot. Gyalogosként is érezhető hogy mennyire csúszós.

 • Betti

  Nagyon sajnálom azokat az embereket akik balesetet szenvedtek és főképp az elhunytat :(… Rajta ültem a buszon én is és a sofőrnek köszönhetően ” megúsztuk ” mert ha nem fogja meg a buszt felburulunk mi is..

 • Én.

  Volna-volna…

 • VKI

  Ezt a dumát, a tűzoltók egyszerre érkeztek a mentőszolgálattal ott voltam láttam! Szóval nem mentettek ki senkit előbb mint a tűzoltók tehették volna!! Részvét, a sérülteknek jobbulást 🙁

 • Tóth István Tamás

  Én is ott voltam az elől haladó 15-ös számú járaton. A busznak a bal hátsó ablaka kitört, én a leghátsó ülés előtt eggyel ültem ezért pont mögöttem robbant ki az ablak. A buszon nem sérült meg senki. Hála Istennek a sofőr nagyszerű reflexekkel azonnal megfogta a buszt és “biztonságban” megállt. Ha nem fogta volna meg a buszt, akkor be borultunl volna az árokba az biztos.