Termelőüzemek kellenek

Összesen heten képviselik Baranyát a megfelezett létszámú, 199 fős új országgyűlésben. Megkérdeztük a bejutókat, hogy mit szeretnének elintézni nekünk, mivel lesznek elégedettek négy év múlva, s szerintük mire van leginkább szüksége Pécsnek és Baranyának. Mindenki azonos kérdéseket kapott. Most Hargitai János válaszol.

hirdetés

– Hogyan fogadta a család, hogy ismét – immáron ötödször – a parlamentbe kerül?
– Lányom egy ideje Budapesten él, s mivel kisbabát vár, már feleségem is a fővárosba költözött. Így örömmel fogadták, hogy ismét bejutottam.

– A következő hónapok újra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampányokról szólnak majd. Mi az, amiért a pécsieknek és a baranyaiaknak ismét a Fideszre kell szavazniuk?
– Az emberek racionálisan döntenek, pontosan tudják, milyen változásokat hoztunk az ország és a városok tekintetében is. Bár az önkormányzati választás személyeken is múlik, meglátásom szerint Pécsen és másutt is jól dolgoztak a jobboldali településvezetők.

– Aktívan részt fog venni a kampányokban, vagy inkább a háttérből segít majd?
– Az EP esetében már el is kezdték az általam irányított aktivisták az aláírásgyűjtéseket, s természetesen minden olyan későbbi kampányrendezvényen szerepet vállalok, ahova felkérnek.

hargitai jános

– Számít fontosabb kormányzati, minisztériumi szerepre?
– Kormánymegbízottként eddig volt ilyen szerepem, a jövőben pedig – egyelőre – nincs semmilyen felkérésem.

– Melyek a következő 4 év – Ön szerint – legfontosabb pécsi, baranyai feladatai, amelyeket munkájával segíteni tud?
– Stabilizálni, erősíteni kell a gazdasági növekedést, újra kell iparosítani Baranyát és főként Pécset. A megye ugyanis mindaddig szenvedni fog, amíg egy nagy befektető el nem éri a megyét. Ez kormányzati segítség nélkül elképzelhetetlen. Tovább kell segíteni a devizahiteleseket, be kell fejezni az M6/M60-as autópályákat, és javítani kell a borzalmas vasúti összeköttetést Pest és Baranya között.

– Mi a személyes célja?
– Mohács térségében komoly agrárfejlesztések indulnak, zajlanak. Ez üdvös, de az iparosításból is kér a térség, valamint a mohácsi Duna-híd esetében olyan elmozdulásokat remélek, amely karnyújtásnyira hozza a létesítmény megépítését ebben a ciklusban.

 • MARWEAR

  Ezt 20 évvel ezelőtt mondták akik kicsit is értettek hozzá!
  Aki ezt most látta/látja be háztartást se vezessen.

  Akkor is olyanokat tettek az ipari park vezetésébe, hogy biztos volt a bukás, 20 év helyben járás, régiós lezüllés.

  “…mohácsi Duna-híd..”- a ’80-as évektől téma!
  Most mitől fog megvalósulni? Még egy “levetett” hidat sem fognak tudni felépíteni és átadni a csatlakozó utakkal együtt.
  Sajnos ez nem egy ember pesszimizmusa, ez a régió elmúlt negyedszázadának történésein alapuló, valószínűsíthető eredmények összessége.

 • Szőcs

  Igy igaz, nagy termelő gyár kell sürgősen mert minden épkézláb ember elmenekült,-menekül innen.