Három napon keresztül pompázik nemzeti színekben a pécsi tv-torony

Szeptemberben is jó lesz felnézni a tv-toronyra, már csak azért is, mert az ősz első hónapja során Pécs ikonikus építménye három napon keresztül fog a nemzeti trikolor színeiben pompázni egy igazán fontos alkalomból.

Nem újdonság ma már a pécsieknek, hogy amióta – az országban egyedülálló módon – látványos LED-világítású fényfestést kapott a város egyik legfontosabb jelképe, a megszokott, mindennapi fényjátékok mellett megannyi ünnepnapon és világnapon is különleges mintákba öltözik. Az pedig minden hónapban izgalmas és érdekes, hogy vajon a tv-torony épp milyen meglepő, új fényjátékban fürdik majd, milyen új színkavalkád fut  végig rajta. Mutatjuk is, hogy szeptemberben miért, mikor, milyen jeles napok alkalmából lesz érdemes rápillantani!

Nemzeti trikolorba öltözik a torony

Rendhagyó módon a tv-torony három napon át, szeptember 14-én, 15-én és 16-án is a magyar zászló színeiben fog pompázni a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Az országban ekkor – így Pécsett is – több olyan fontos, régi, nagymúltú épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amelyek máskor nem, illetve alig látogathatók. Azok az épületek pedig, melyek folyamatosan nyitva vannak, a Kulturális Örökség Napjainak hétvégéjén olyan helyiségeikbe is bevezetik az látogatókat, melyek egyébként nem tekinthetők meg. Pécsett többek között a török kori épületeket, valamint azok rejtett emlékeit ismerhetik meg a résztvevők ezeken a napokon.

Teljesen vörös lesz

Szeptember 30-án senki ne lepődjön meg a színtiszta – alul, középen és felül is – vörösbe borult tv-torony látványától, természetesen oka lesz, méghozzá nemes: a Magyar Kardiológusok Társasága ugyanis minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A Szívünk Napját egyébként a Szív Világszövetségének kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre, ekkor rendezik meg.

Hirdetés