Hasznos tanfolyamokon vehetnek részt a pécsiek, teljesen ingyen!

A pécsi Nyitott Tanulási Központban 20-30 órás, ingyenes tanfolyamokon vehetnek részt egészen 2021-ig azok a 16 és 64 év közötti érdeklődők, akik szívesen tanulnának idegen nyelvet vagy szívesen bővítenék tudásukat számítógéppel, szövegszerkesztéssel, táblázatkezeléssel, táblagéphasználattal, vagy akár logisztikával kapcsolatban. 

Pécsett a kertvárosi Krisztina tér 9. alatt a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) munkatársai tanulóköröket rendeznek, méghozzá helyi összefogással, hiszen a PTE mellett a környékbeli iskolák tanárai is részt vesznek az oktatásban.

16 és 64 éves kor között bárkit szívesen fogadnak, csupán egy regisztrációs űrlapot kell kitölteni és heti körülbelül két nap délután vagy este szabaddá tenni egy-egy órát. Nemtől, iskolai végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet a különböző szintű tanfolyamokra. A tanulási teret a legmodernebb informatikai eszközökkel szerelték fel: okostábla, érintőképernyős notebookok és laptopok mellett interneteléréssel segítik a tanulás folyamatát. A képzés végén szóban vizsgáznak, majd ezzel hivatalosan kiállított tanúsítványt szereznek a résztvevők.  

Nyolc résztvevővel indítanak csoportokat legfeljebb 12 főig, mondta Szakács Barbara

– Pécsett már 180 körüli a regisztráltak száma, a legtöbben nyelvet tanultak. Vegyesek a csoportok, járnak hozzánk fiatalok és az idősebb generáció képviselői is. Elsősorban a munkaerő és a kompetencia fejlesztése a cél, itt helyben szervezzük a legtöbb tanfolyamot, de most már mobilak vagyunk és kiszervezett képzéseket is tartunk például cégeknek. Sőt, hamarosan indulnak az iparágakhoz kötött képzéseink is, így kiskereskedelemi, logisztikai, gépipari, turisztikai, építőipari és irodai munka területét érintő kompetenciafejlesztő képzések, valamint pénzügyek, vállalkozásindítás, önmenedzsment és állampolgári ismeretek is bekerülnek a képzési kínálatba – magyarázta Szakács Barbara, a pécsi NYITOK tanulási tanácsadója.

A nyelvórákon leginkább a szóbeli kommunikációra fektetnek hangsúlyt, azon belül is a praktikus, a mindennapi életben jól hasznosítható beszédtémákkal foglalkoznak leginkább a tanulni vágyókkal.

Modern technika áll rendelkezésre, így bármilyen testi fogyatékossággal élő részt tud venni a képzéseken

 

hirdetés

Hirdetés