Hatalmas crossfit versenyre készül Pécs

Egy rendhagyó, pécsieknek szóló, egyhetes sportprogram indult a városban, melynek keretében a Király utca 12-ben ingyenesen mozoghatnak a 35 év felettiek. Ez a Mozgás Öröme névre hallgató „mozgás ébresztő” kampány vezeti fel a Pécsett május 6-án és 7-én az Expo Centerben rendezett európai hírű és szintű Masters CrossFit versenyt.

hirdetés

Pécs immáron a harmadik alkalommal rendezi meg Európa legnagyobb Masters CrossFit versenyét május 6-án és 7-én az Expo Centerben. A rangos sporteseményt egy rendhagyó, egyhetes – Mozgás Öröme néven futó – „mozgás ébresztő” kampány előzi meg, melynek keretében május elsejétől, hétfőtől péntekig, délelőttönként és délutánonként a 35 éves kor feletti pécsiek egy gyors regisztráció fejében ingyenesen sportolhatnak és mozoghatnak a Király utca 12. szám alatt nyílt ideiglenes sportteremben, ahol szakavatott edzők várják őket. Továbbá, a „mozgás ébresztő” kampányban résztvevők jegyet kapnak versenyre is!

Csizi Péter és a sportrajongó pécsiek bemelegítésként futottak egy kört a belvárosban
Csizi Péter és a sportrajongó pécsiek bemelegítésként futottak egy kört a belvárosban

Az eseménysorozat Csizi Péter országgyűlési képviselő részvételével startolt el május elsején. Csizi Péter – aki maga is csatlakozott a sportolókhoz – lapunknak elmondta, hogy az általa és a pécsi önkormányzat által is támogatott program célja az, hogy felhívja a figyelmet a mindennapos sportolás és mozgás fontosságára.

-Több olyan sporteseményt is rendez a város, melyek nem kifejezetten az élsportot támogatják, hanem inkább a tömegsportot, melyeknek köszönhetően a hétköznapi emberek mérhetik össze tudásukat és erejüket. Ezeknek a programoknak a sorába illeszkedik a „mozgás ébresztő” hét is. Úgy látjuk, hogy az ilyen pécsieknek szóló sportos eseményeknek köszönhetően nagyon megnőtt a mozgást és sportot újrakezdők, vagy épp a sportolni kezdők száma Pécsett – mondta az országgyűlési képviselő.

A mozgás a stressz ellenszere
A mozgás a stressz ellenszere

Csizi Péter kiemelte, hogy az ilyen sportrendezvények segíthetnek a mai kor legnagyobb kihívásával, a stresszel szembesülő pécsieknek egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életmód kialakításában.