Hatalmas tekerés Pécsen

Május 1-jén, délután kettőkor az egészséges életmód jegyében egy két órás spinracing óra keretein belül száz pécsi fog egyszerre tekerni a Kossuth téren.

hirdetés

A rendhagyó, szabadtéri tekerés ötletét a Speed ColorBike Fitness Kft. oktatója, Boros Linda álmodta meg, aki főszervezője is a rendezvénynek. A kétórás spinracing óra célja kettős, ugyanis az érdeklődők megmozgatása mellett adományokat is gyűjtenek a pécsi Gyermekklinika Fül-Orr-Gégészeti és Onkológiai osztályának.

spining

– Egy álmom vált valóra ezzel a lehetőséggel, hiszen egyszerre adományozunk, megmozgatunk és ezt a nagyszerű sportot is reklámozzuk – mondta Boros Linda. – Külön öröm számomra, hogy több fitneszterem oktatója is jelezte, részt vesz a tekerésen.

A szabadtéri órán százan tudnak egyszerre tekerni, ennyi spinning biciklik biztosan lesz. A programra előzetesen lehet jelentkezni április 28-ig az esemény Facebook oldalán. Ám ha marad üres kerékpár, bárki becsatlakozhat a tekerésbe, aki éppen kedvet kap hozzá.

– Minden olyan rendezvényt, amely a sportot és a mozgást népszerűsíti, örömmel támogat a város, ráadásul a mostanihoz még egy nemes cél is párosul – fogalmazott Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere, aki maga is rendszeresen jár biciklivel.

A nevezési díj 2000 forint, ami adományként a gyermekklinikához kerül, de külön felajánlást ezen felül bárki, akár a rendezvény nézői is tehetnek.

[box title=”Mi az a spinracing?”]A spinracing edzésmódszer a teljes testet átmozgatja, ugyanis a felsőtestre irányuló gyakorlatokat is tartalmaz a lábedzésen kívül. Emellett fontos szerep jut a zenének is, ugyanis alapvetően ez határozza meg a gyakorlatok jellegét. Ennél a sportnál a kontrollált folyamatokon van a hangsúly; tudatosan kell irányítani a légzést, az intenzitást, magát a testet, de még a tudatot is. Pécsen is egyre több fitneszteremben tartanak spinracing órát, hiszen nagy népszerűségnek örvend a mozgásforma. [/box]

  • Bartalovics Ibolya

    Ügyesek voltunk,és örülök,hogy ott lehettem.