Autóval elfelejtheti a belvárost

Hétfőtől három hónapon át szerel az Eon a belvárosban. A gázvezetékekkel kapcsolatos munkák a Perczel utcai autóforgalmat is érintik. Ott megszűnik a parkolás és az utat is lezárják.

hirdetés

Mint azt Varga Ivett, a szolgáltató kommunikációs munkatársa lapunknak elmondta, a karbantartást azért végzik el, hogy az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzzék. A Perczel Miklós utcában a gázelosztó vezetéket cserélik ki.

A munkálatok első üteme hétfőn kezdődik és várhatóan szeptember 4-én fejeződik be. Az építés alatt az adott szakaszon szünetelni fog a gépjárműforgalom, így a parkolás sem lesz lehetséges. Az utcában élők számára a Biokom Kft. díjmentes parkolási lehetőséget biztosít az I. parkolási zónában – erről az érintetteket már szórólapokon tájékoztatták.

A beruházást három ütemben hajtják végre nagyjából tíznapos váltással: először Városház köz-Kisfaludy utca, majd a Kisfaludy utca-Perczel utca 30-ig tartó szakasz, végül a Perczel utca 30-tól a Líceum utcáig dolgoznak.

[box title=”Eltűnnek a rikító sárga fedlapok” box_color=”#e22727″]

Azért festette le az Eon a belvárosi kis fedlapokat, hogy például egy szivárgás esetén könnyebben rátaláljon, hol kell intézkedni. Korábban ezek helyét, mint Varga Ivett elmondta, az épületek falán jelezték, de időről időre eltűntek a kis táblák. Emiatt probléma esetén nehezen találtak rá a megfelelő fedlapra. Hozzátette: a történelmi belvárosban élők felháborodását látva úgy döntöttek, a városközpontban valami kevésbé élénk színt alkalmaznak majd.[/box]

Az első másfél héten a Perczel utcát Városház köz és a Kisfaludy utca között zárják le. A Munkácsy utcát a Goldmark utcától a Városház közig kétirányúsítják. Emiatt a jelzett szakaszon nem lehet majd megállni és parkolni. A Perczel utca el nem zárt szakaszát a Kisfaludy utcán keresztül lehet megközelíteni.

A gázszolgáltatást a munkálatok ideje alatt változatlanul biztosítják, de néhány órára, az átkötés idejére kell szolgáltatásszünettel számolni – erről az érintettek szórólapon kapnak majd előzetes tájékoztatást.

A munkálatok elvégzését követően az Eon gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.