Hitlert akarják ünnepelni Pécsett

Információink szerint az emberi méltóságot, az áldozatokat sértő felvonulásra készülnek a neonácik Pécsett. Adolf Hitler születésének “tiszteletére” szerveznek felvonulást a Belvárosból a Misináig. 

A náci tömeggyilkos, Adolf Hitler születésének évfordulója alkalmából szerveznek emléktúrát a Pax Hungarica Mozgalom Baranya megyei tagjai a következő napokban Pécsett. Lapunkat az egyik szimpatizáns értesítette, aki szerint elég sokan lesznek, és ilyenkor „előfordulhat rendzavarás” is. Bár ez nem tüntetés – hangsúlyozta, hanem gyülekezés, békés körmenet.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere megdöbbent a hír hallatán. Röviden annyit mondott, ezeknek az embereknek, szimpatizánsoknak azt tanácsolja, olvassák el Robert Merle: Mesterségem a halál című könyvét, utána látogassanak el Auschwitzba, Birkenauba. Ezt követően nem fog eszükbe jutni – ha normális lelkületű emberek -, hogy ilyen rendezvényeken vegyenek részt.

Szerettük volna a közvetlen szervezőket is megkérdezni, hogy pontosan mi a céljuk és miért érzik úgy, hogy egy tömeggyilkost ünnepelni kellene, de nem reagáltak a kérdéseinkre.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre közölte: az eseménnyel kapcsolatban egyelőre senki nem kért engedélyt, de nem is adnának. Közölték, a leghatározottabban fellépnek minden, a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sértő vagy azokat veszélyeztető magatartással szemben.

A Munkáspárt 2006 Pécsi Szervezete az alábbi sajtóközleményt adta ki:

“A nácizmus nem vélemény, hanem bűncselekmény

A Munkáspárt 2006 minden szükséges eszközzel meg fogja akadályozni a Pax Hungarica, neonáci mozgalom által szervezett emléktúrát, amelyet Adolf Hitler tiszteletére rendeznek Pécsett.

Felszólítunk minden állami és önkormányzati szervet, hogy a demokratikus berendezkedést, az emberi jogokat és az alapvető erkölcsi normákat elutasító politikai szervezetek tevékenységét akadályozzák meg, és tiltsák be. Erre minden jogalap rendelkezésre áll az 1947-es párizsi békeszerződés fasiszta szervezetek tiltására vonatkozó pontjai alapján.

Közös ellenállásra hívjuk a Munkáspárt 2006-tal szövetséges demokratikus szervezeteket, nem csak Pécsről, de az ország egész területéről.

Munkáspárt 2006
Pécsi Szervezet

76 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A Magyarország által is aláírt és törvénybe iktatott párizsi békeszerződés alapján tilos a az antidemokratikus ideológiák, különösen a náci eszmék, szimbólumok, jelszavak és az irredentizmus dicsőítése, népszerűsítése. A rendőrség jogosan lépett fel a Hitler-emléktúra résztvevőivel szemben, egyedül az értehetetlen, hogy garázdaság helyett miért nem az idevágó jogszabályt alkalmazták (1947. évi XVIII. törvény).

 2. értollnok! Miért is nem lehet nyíltan hozzászólni ehhez a szemét munkához amit a fakabátok műveltek a békés természetjárokkal?? Felháborítónak tartom, hogy békésen túrázni induló csapatokat zaklatnak a rendőrők. ez nem más mint hatósági önkény. Nem letátok semmiféle garázdaságra utaló jelt a képen, hacsak a fakabátok megfélemlítő magatartása nem az. Hitler nincs betiltva csak a jelképei miért ne lehetne őt ünnepelni akkor, amikor hetente van egy horoghauszt felvonulás. Minket ez botránkoztat meg ugyhogy , a felvonulások szervező ezek szerint mind garázdák Mindenesetre én feljelenteném az intézkedő rendőrket! Zaklatásért, Gyülekezési jog korlátozásáért és jogosulatlan adatkezelésért, valamint tiltott listázásért és jogalap nélküli személyes szabadág korlátozásáért. a szólás szabdsága és a szabd mozgás, így a túrázás is mindenkit megillet még akkor is ha nem ******. Ha legközelebb FIDESZ pártrendezvény lesz és betelefonál a fakabátoknak néhány megbotránkozott MSZP hívő akkor is kivonul a rendőrség? hol itt a jogbiztonság?

 3. Szerintem valami felvonulás volt. Buszpályaudvaron egymagában végig ment egy pasi. az Árpádsávos zászló a hátizsákján volt. Napokba a holokauszt világnapja is volt, nem az miatt szervezték a túrát??

 4. […] A nyilatkozatot az alábbi eset apropóján tesszük, mert megdöbbenten értesültünk az alábbi kezdeményezésről: “A náci tömeggyilkos, Adolf Hitler születésének évfordulója alkalmából szerveznek emléktúrát a Pax Hungarica Mozgalom Baranya megyei tagjai a következő napokban Pécsett. Lapunkat az egyik szimpatizáns értesítette, aki szerint elég sokan lesznek, és ilyenkor „előfordulhat rendzavarás” is. Bár ez nem tüntetés – hangsúlyozta, hanem gyülekezés, békés körmenet.” Teljes cikk→ […]

 5. […] Am 20.4. planen Pax Hungarica (“Hungaristen”, Neo-Pfeilkreuzler) eine Hitler-Gedenktour in Pécs mit Treffpunkt in der Innenstadt. Vize-Bürgermeister (“entrüstet”) und Polizei erfuhren durch die Lokalpresse davon. Als “Spaziergang” ist die Veranstaltung nicht angemeldet (laut Veranstalterseite) und würde laut Polizei auch nicht genehmigt. Die Polizei erklärte, gegen Ordnungsverstöße etc. vorgehen zu wollen. (Pecsma.hu) […]

 6. Érdekes miközben MAGYAROK vagyunk? idegen népek vezérét, tragédiáját tagadjuk,-dicsőitjük. Velünk Hitler és a másik hogy cseszett ki az senkit nem érdekel? Sajnos mi mindig más ország mellett a rossz oldalon voltunk,-vagyunk. Mindig ránkerőltetnek vagy választunk hazaárulókat.

 7. koppány te egy kicsit téveszmében élsz bár nem a te hibád hanem a neveléseddel van gond
  vagy a baráti köröddel

 8. A Belügyminisztérium közleménye
  Budapest, 2013. április 17., szerda (OS) –

  A Belügyminisztérium valamennyi rendelkezésére álló eszközzel fellép a Pax Hungarica Mozgalom Adolf Hitler emlékére 2013. április 20-ra meghirdetett túrájának szervezőivel és résztvevőivel szemben.
  A Belügyminisztérium – ahogy azt számos alkalommal bizonyította – határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását. A nácizmus ideológiájával, a fasizmussal, az antiszemita fajelmélettel, a népirtással, a kínzással és a ******ság megsemmisítésére tett törekvéssel azonosítható Adolf Hitlerre történő emlékezés joggal sérti a holokauszt áldozatai hozzátartozóinak, túlélőinek emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát.

  Minden olyan megnyilvánulást, amely ennek az alapjognak a sérelmével, csorbításával jár, a Belügyminisztérium – ahogy minden jóérzésű ember – megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint.

  Kiadó: Belügyminisztérium

 9. A II világháború után a Vöröskerszt jelentése szerint , az amerikaiak szerint 800000 ,
  nyolcszázezer, ****** származású halálos áldozata volt a koncentrációs táboroknak!
  HOGY LETT EBBŐL 6000000-HATMILLIÓ??????

 10. Gondolom ezzel a hitleri születésnapi túrával igazán építik a magyar kultúrát, saját “nemzeti érzelmüket”… reméljük a nemrégiben kultúrális főváros, Pécs nem enged magára fekáliát kenni az ezzel szembeni passzivitással…

 11. Az, hogy egy szervezet hogyan definiálja magát egy dolog; az meg egy másik dolog, hogy a szövege és tettei alapján minek minősül. A nácik szigorú keresztényi szeretetéről a keresztények anno szerintem lemondtak volna, mivel elég rendesen megnyirbálták a jogaikat. És akkor még szót sem ejtettünk Pacelliről, aki a konkordátummal, amelyen amúgy hosszú éveken át dolgozott, csak annyit ért el, hogy a német katolikus püspökök kezében nem volt semmi, amivel védekezni lehetett volna.
  Pacelliék azért támogatták Hitlert, mert az ateista bolsevizmus ellenségét látták benne, csak éppen Hitleréknek olyan nagyon nem kellett a kereszténység.

 12. Remélem, hogy sikerül megakadályozni a Pax Hungarica, neonáci mozgalom által szervezett felvonulás megrendezését. Adolf Hitler több ezer ember haláláért felelős…
  Meg kell állítani a neonácizmus terjedését Magyarországon!

 13. Mielőtt valaki lenáciz egy hungaristát, talán előbb egy kicsit utána kellene járni. A cikk színvonalán látszik hogy ******k állnak a háttérben. Mindegy miről szól csak hazugsággal butítsa és szítsa a népet. A PAX Hungarica jelentése: Magyar Béke. A Hungarista magyar, a náci német. Sokan ezt nem tudják, mert a butaságot szajkózzák mindenütt a médiában. A Hungarista a magyar nemzetszocializmusért küzd, a náci a német nemzetszocializmusért. Mindkettő szigorúan keresztényi szereteten alapszik, és a népe jobb létéért küzd. A második világháború után volt néhány éve a ******ságnak a történelem hamisításra. A holokauszt a könyökünkön jön ki. Mind a 117 ****** megölését úgy állítják be mint 6.000.000 elpusztítását. Azt is meg kellett volna mondani hogy ők miért haltak meg! Csupán azért, mert a munkásságukkal a nemzetet rombolták nem kicsit ahol éltek. Nézd meg most hogy milyen körülmények között élész! Ezt köszönd meg a cionista ******ságnak és a szekértoló hazaárulóknak. 1930-as években is jobb volt az élet mint most. Testvéreim, szeretettel gondolok rátok miközben e sorokat olvassátok és tudjátok meg hogy nem haragból írom e szavakat. Nem haragszom rátok, mert meg vagytok tévesztve. Mi az igaz Isten útján járunk és a szeretet hozzuk el közétek, amit a mocsok cionizmus sátáni ereje befeketít és hozzátok csak a szenny jut el hazugság formájában rólunk. Ébredj magyar, az ősi föld veszélyben!

 14. Gratula a rendőrségnek és a TEK-nek a szakszerű és eredményes őőőő …. kudarchoz. Csak így tovább, tökfejek!

 15. A támadó srác megsajnálta a bénázó rendőröket és inkább feladta magát. Jókat derülhetett valahol esténként a tv előtt, hogy hogy erőlködnek a TEK-esekkel együtt, és mégsincs eredmény. Ez nem egy jó pont a rendőröknek – persze, nem fizetik meg őket.

 16. Gondolom a szerkesztőt kéne megkérdezned.
  Egyébként észre vetted már, hogy neked is hiányzik a makkodról a bőr; metélt tészta?

  Mindenki azt imád amit és amit akar.

  Te pl az internacionálét:

  Föl, föl ti rabjai a földnek, föl föl, te éhes proletár.
  A győzelem napjai jönnek, rabságodnak vége már…

 17. Akkor éljen az “istenimádó” kulturális és gazadási liberalizmus. Juhé. Tök jó minden, mindenki szabad. Cigány, bevándorló, kulturális, gazdasági probléma nem is létezik.
  Imádom és tolerálom a pakisztáni bevándorlókat akik a hajnali buszon mellettem ingyen utaznak
  a buszon. Én dolgozni megyek, ők menekülnek vagy mi.? Az én toleráns adómból.

  Agy mosott, érzelmileg kihasználható és ez által megvezethető szolga idióták vagytok.
  Szolgák. Szolgák. A liberalizmus csőcselékei.
  Minden rosszindulat nélkül sajnálni tudom a “JOBBTA” féléket

 18. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a büszke “magyarok” miért nem mutatják az arcukat ezen a fénykepen itt fenn??? Kabaré. Ráadásul olyan alakot ajnároznak, akit a saját országa is szégyell… Vicc az egész, de ami a nagyobb gond, hogy szégyen ennek a nemzetnek!

 19. Fiatalok, magyarok! Ne dőljünk be a diktatúrák torz történelmi emlékezetének és hamis erőkultuszának! Ezek a tömegbutító, véres, istentelen rendszerek eltaszítják az embert legfontosabb jézusi küldetésétől, a szeretettől és a halálkultuszt szolgálják. Nem ahhoz kell bátorság, hogy tömeggyilkossá váljunk és gépként engedelmeskedjünk a hatalomnak, hanem ahhoz, hogy ellenáljunk az embertelen, állatias késztetéseknek és szeressük egymást. “Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat… Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, tegyetek jót haragosaitokkal és imádkozzatok üldözőitekért és rágalmazóitokért.”

 20. A dogok ilyen szinten való elfajulása skandallum. Az, hogy egy ilyen szélsőjobboldali, neonáci csürhe, mint amilyen a Pax Hungarica be mer jelenteni egy ilyen rendezvényt, ez őrület. Ezeket hívják vakoknak! Az, hogy Magyarországon nem sikerült szembenézni a múlttal és karakán módon kijelenteni; elhatároljuk magunkat annak a több mint 400000 magyar honfitársunknak a megölésétől, amelyhez a felmenőink tettlegesen vagy a passzivitásukkal hozzájárultak és ezeket a leghatározottabb módon elítéljük és mélységenesen sajnáljuk, az lett a következménye, hogy a fent említett szervezethez és a Jobbikhoz hasonló ordas és ostoba ideológiákat hangoztató közösségek szabadon tevékenykedhetnek. Holott ezek megjelenését a legszélesebb társadalmi visszautasítás kellet volna, hogy kísérje. Azokat, akik az “Egy Tisztességes Magyar Melós” néven kommentelő balga honfitársainkhoz hasonlóan a lelketlenség, a hazugság és a gyűlölet ilyen mocsarában tengődnek üzenem, ez az értelmetlen és velejéig romlott ideológia, a nemzeti szocializmus (v. nácizmus) vezetett ahhoz, hogy szeretett hazánkat porig rombolták. A jelenleg országban tapasztalható erkölcsi és morális válsághoz is nagyban hozzájárult. A felemelkedéshez nem ezeknek a már egyszer megbukott eszméknek a visszasírása, sem a gyűlölködés, hanem a józanság és -hamár magunkat az egyik legkeresztényibb országnak tartjuk- a másiknak a tiszteletben tartása fog vezetni!

 21. Jártam az említett táborokban és csak még jobban megerősített a nemzetiszocialista mozgalomba vetett hit.

  Kitartás!

 22. Nem tudom mi történt ebben az országban, de hogy ide fajultak a dolgok, hogy egy olyan ember születésnapját akarják ünnepelni akinek a kezéhez milliók vére tapad egyszerűen felháborító, valahogy ki kéne józanodni

 23. ” Aki Izrael korábbi palesztin-politikáját elutasítja, az a nácikra is nemet kell mondjon.”

  Dolgozatoddal kapcsolatban meg szeretném említeni, hogy jómagam soha, de soha nem utasítottam el Izrael állam korábbi ( vagy éppen jelenlegi ) politikáját a palesztinokkal szemben, s ennek ellenére mégis nemet mondok a nácizmusra.
  Két okom van rá, mégpedig, hogy a palesztinokkel való sikeres békekökés mindig is a palesztinok elutasító hozzáállása miatt hiúsult meg, valamint mert szüleim Auschwitz/ Birkenauból soha többet nem tértek vissza.

  Valamint, hogy:
  “… a nácik regnálásuk alatt csak a saját “árja” önrendelkezésüket ismerték el, minden más népet alattvalónak, szolgának, elpusztítandó célpontnak tekintettek.”

  Lehet, hogy újat mondok, de amit írtál az nem igaz.
  Ugyanis, a nácik a saját faji elméletük alapján egy népet, pontosabbann a norvégokat ugyanolyan ’tiszta fajú árja’ -nak tekintették mint önmagukat.
  Ezen túlmenően és ebből kifolyólag, a 3. Birodalom győzelme utáni időkre és az ‘árja’ populáció serkentésére gondolva egy úgynevezett ‘gyerek gyárat’ hoztak létre Norvégiában ( Bjorkasen ) ’44 -ben, ahol többek között a ’70-es évek népszerű ABBA együttesének egyik sztárja, Frida Lyngstad is fogant és született ’45-ben.

 24. Robert Merle a fantáziairodalom egyik legnagyobbja.A “Mesterségem a halál” valóságtartalma egyezik a”Malevil” vagy a “Védett férfiak” regényeinek valóságtartalmával.Scien fictionnak hívják a műfajt.

 25. Kiállni a palesztinok jogai mellett nem ugyanaz mint a nácizmus dicsőíteni. Sőt, épp az ellentéte: a nácik regnálásuk alatt csak a saját “árja” önrendelkezésüket ismerték el, minden más népet alattvalónak, szolgának, elpusztítandó célpontnak tekintettek. A mai Izrael állam viszont, bizonyos garanciák mellett, késznek mutatkozik Palesztina elismerésére. Aki Izrael korábbi palesztin-politikáját elutasítja, az a nácikra is nemet kell mondjon (ezzel persze nem akarok egyenlőségjelet tenni a demokratikus, de bírálható Izrael és az antidemokratikus és háborús bűnös 3. Birodalom között). Egyébként a palesztinok maguknak köszönhetik a sorsukat. 1948-ban a nemzetközi szervezetek és Izrael is kész volt a Palesztin állam elismerésére, ám a palesztin vezetők és az arab országok úgy döntöttek, inkább megtámadják a frissen újjálalakult Izraelt…

 26. 1947 és 1949 között 750 000 palesztint űztek ki és Izrael kikiáltotta függetlenségét, 1967 júniusában 300 000 palesztin menekült vagy üldözték el őket ahogy Izrael a Nyugati partot és a Gázai övezetet meghódította. Falvak százait törölték le a térképről. A Nyugati part és a Gázai övezet izraeli megszállása során 1967 júniusa után több mint ezer palesztint nőket és gyerekeket is – deportáltak vád és tárgyalás nélkül. A föld felét és az értékes víztartalék 80%-át vette el az izraeli kormány. Amíg a deportált palesztínok távol voltak, 100 ezer ****** telepedett le a Nyugati parton és a Gázai övezetben.
  ——————————–
  Nem tudom a ****** bűnözőket , hová vinnék penitenciára???
  Hiszen a mai napig irtják , európát gazdaságilag, és irtják Palesztinát!

 27. És akkor mi van? Ha akarják, ünnepeljék. Úristen, mindenből mekkora ügyet csinálnak. De amikor a cigányok kifosztják az egész országot, gyilkolnak az persze nem érdekli őket.

 28. Sanyi bácsi nézz körül ki milyen származásu, de inkább ne. Csak az embert nézdd, mert csak az számit, ugyanis senki nem tehet arról milyen szinünek, stb. születik előttem Nagy Csaba nagyot nőtt ezen gyilkosok utcanév cseréjével.

 29. Trogi,

  Tévedsz, mert a pont Napoleon Bonaparte-nál van, ugyanis szerinte ‘ A történelem nem más, mint az egyezményes hazugságok gyűjteménye.’

 30. Na, így már menni fog:
  Vicces egy figura ez a Nagy Csaba, mint alpolgármester.
  Ugyanis az ő indítványára szavazták meg a Marx, Frankel, Ságvári utcanevek cseréjét.
  Ezt azért említem, mert véleményem szerint a történelem említett szereplőit nem a világnézetük, hanem izraelita származásuk miatt kaszálta el.

 31. Vicces egy figura ez a Nagy Csaba, mint alpolgármester.
  Ugyanis az ő indítványára szavazták meg a Marx, Frankel, Ságvári utcanevek cseréjét.
  Ezt azért említem, mert véleményem szerint a történelem említett szereplőit nem a világnézetük, hanem a ****** származásuk miatt kaszálta el.

 32. Insurgent, megröhögtettél,

  Azt írod, hogy: “Elöször is itt vitának helye nincs, mert az Adolf Hitler Emlékmenet magánterületen zajlik és nem tüntetés, hanem egy egyszerü túra keretében.”

  Na már most, pontosan mire gondoltál a ‘magánterület’ alatt?

 33. Érdekes dolog ez a történelem.Az ember elvégez egy iskolát vagy kettőt, tanítják neki a történelmet , de ha jobban érdeklik a világháború vagy egyéb történelmi részletek utána kell olvasni.Érdekelt mi vitt rá egy embert arra hogy ennyi embert megölessen.Hát érdemes elolvasni az akkori újságokat és megtanulni a sorok között olvasni mert van propaganda de rendesen!Németországot ugyanúgy kívülről-belűről rohasztották szándékosan bizonyos érdekcsoportok mint jelenleg Magyarországot.Addig míg a világban szabadon szaladgálnak ma is háborús bűnösök (gáza bombázása, olajvadász amerikai érdeklobbi) addig nem érdekel , hogy Hitlert éltetik egyesek.Nem teljesen úgy van a történelem ahogy nekünk az iskolában oktatták!

 34. Elöször is itt vitának helye nincs, mert az Adolf Hitler Emlékmenet magánterületen zajlik és nem tüntetés, hanem egy egyszerü túra keretében. Amellett Adolf Hitler a világtörténelem Legnagyszerübb Alakja volt. Ma, legalább 100 Hitler kellene, hogy a Világot rendbe hozza. Bízzunk Istenben, hogy megteszi.

 35. Humanista!
  Neked ” véget kell vetni” ( és akkor kulturáltan fogalmaztam), mielőbb, annál jobb!!!

 36. Lám-lám, ti narancsnokok titokban mégiscsak Hitlerfanok vagytok, a Mein Kampf és dögletes világa ott ficeg a párnátok alatt. Ha az Európai Néppárt kiebrudalja pártotokat, akkor végre nyilvánosan is kámingáutolhattok és kebletekre ölelhetitek régi újnyilas harcostársaitokat, a Jobbikot.

 37. Hitler úr nem volt rossz a társadalom számára, egy problémája volt, hogy nem az olyan cigányokkal kezdte, mint a Bándy vagy a Péntek László vagy a Nyerges. Akkora bajunk nem lenne, mint most. Nem fogyna ennyire a magyar és lenne bevételünk a mindefajta múzeumokból

 38. Drága Enször: Öreg Barátom!
  Köszönöm tisztelettel: Helyesirásilag valóban találtam 2-t. MEA CULPA.
  Ettől azért nem legyél öngyilki.

  Te biztosan informáltab vagy nálam meleg témában. Engem hál’ istennek messziről elkerül.
  Ded kimondom, nem is akarok vele megismerkedni, elég amit látok , tudod, a szememmel.
  Nem szidom a liberot csak nem hiszek benne és hazugságnak tartom.

  Te jól érzed magad így a buzgányok közt én meg nem: Ez is a liberalizmus része! Vagy nem?
  Erről beszélek, ki vagy te, hogy megmond nekem, mikor miben érezzem jól magam, mi legyen a véleményem ls mit gondoljak. Amennyiben te akarod fentieket megszabni akkor te nem vagy liberális, hanem diktatórikus vagy.

  Ülhetsz a könyveid felett, de világ közben halad. A buznyákoskodás közben divat – érted, divat – lett. Megnéznélek mikor a fiad, unokád farokkal a valagába állít be hozzád, akkor milyen ábrázatot fogsz vágni. Vagy adsz neki egy könyvet és minden ok?

 39. Mielőtt szidni kezded a liberalizmust, előbb ismerkedj meg vele alaposabban. Nagyfokú tájékozatlanságról árulkodó, helyesírási hibáktól hemzsegő, összefüggéstelen mondataid alapján rád férne némi elmélyült könyvtárazás a témában.

  Ajánlott olvasmányok: John Locke: Értekezés a polgári kormányzatról, John Stuart Mill: A szabadságról, John Gray: Liberalizmus, Ludassy Mária (szerk): Az angolszász liberalizmus klasszikusai 1-2, John Rawls: Az igazságosság elmélete.

  (Egyébként meleg-témában is számos remek felvilágosító mű létezik a magyar könyvpiacon.) Jó szórakozást!

 40. Homofóbia [bevezető szerkesztése]
  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

  A homofóbia szó jelentése félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól.

  Tágabb értelemben a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzések, diszkrimináció általános megnevezése.

  Utánanéztem: ÉS…ettől a **** még **** és az értelmezéssel sincs gond.
  Gyere ki néha a könyvtálból wazze…és értelmezzél TÁGABBAN ne csak paragrafusokban.

 41. Köszönjük Enször tanult kolléga építő jellegű hozzászólását.

  A valóság azért mégis csak más mint a tankönyv …

  Hiszek a szememnek,, hiszek az érzéseimnek, nem vagyok jogász se jogvédő se Dr.

  A lénye g mégis csak az, hogy a liberalizmus bizonyos oldarlól nyitott és más oldalól meg zárt.
  Köszönöm elismerését a velejéig antiliberális jelzővel!, de tnényleg. szerintem a modern kor legnagyobb csapdája a libero.

 42. Humanista

  Javaslom nézz utána Mohácsi Viktória nyilatkozatának, hogy miért menekült ki Kanadában
  Ha utánanézel és hiszel a fülednek és szemednek, akkor rájösz, hogy ki ölette meg Őket.
  Ha már tudod, hogy ki(k) voltak a megbízók, akkor tudod, hogy kikre nem szavazz a jövőben.

  De segítek: Mohácsi Viktória megszagolta, hogy kik állnak a háttérben, megpróbálta megzsarolni ezzel azokat, ezután nem érezte magát biztonságban és elhagyta M.o-t.
  Pont az EU tól és az ET.től ne várj megoldást, hisz azok bérencei uralkodtak abban az időben.

  A Roma társadalom legnagyobb ellenségei a saját vezetőik.

  Soha nem fogják megoldani a roma problémákat, hisz akkor megszünne az a forrás amin keresztül vagy arra huvatkozva rengeteg pénzt lehet csinálni. Itthon és az EU-ban egyaránt.

 43. Mindig vicces, amikor egy velejéig antiliberális figura a liberalizmusra és a demokráciára hivatkozva próbálja meg saját kirekesztő, jogkorlátozó nézeteit eladni. Persze, ha jártunk volna logika órára, akkor tudnánk mi az az ellentmondás meg a körkörös érvelés…

  Ami a véleménynyilvánítás szabadságát illeti, van egy rossz hírem: nem abszolút. Határai történetileg is változtak, és az egyes jogrendszerek is különbözőképpen jelölik ki a korlátait. Ezen korlátok adnak választ arra a kérdésre, hogy egy jogrendszer milyen mértékben viseli el a különböző véleményeket. A véleményszabadság terjedelmét azok az érdekek határozzák meg, amelyeket a véleményekkel szemben védelemre érdemesít az adott állam, gyakran nemzetközi egyezmények által meghatározottan. A véleményszabadság korlátozásának igazolhatósága minden esetben a kifejezés által okozott vagy okozható sérelemtől függ. Ez az amit a strasbourgi bíróság gyakorlata a korlátozás szükségességének nevez. Ezt pedig az adott hely, idő és a körülmények kontextusa határozza meg. Nincs olyan közlés, amely kontextusától függetlenül, pusztán tartalma alapján korlátozható lenne. A sérelem mint hátrányos következmény bekövetkezése vagy annak reális veszélye esetén a kijelentés tartalma és körülményei együtt igazolják a korlátozást.

  A véleménynyilvánítás szabadsága korlátozható az állam, az egyes társadalmi csoportok, a köznyugalom, közerkölcs, valamint az egyén becsületének védelme érdekében. A magyar Alkotmánybíróság először a Btk. közösség elleni izgatásról szóló passzusának alkotmányossági vizsgálata során találkozott a gyűlöletbeszéd korlátozhatóságának problémájával. A Btk. az izgatásnak két tényállását szabályozta amelyek közös eleme csak a nagy nyilvánosság előtti elkövetés volt. Míg az (1) bekezdésben foglalt súlyosabb alakzat tényállási eleme a magyar nemzet vagy valamely nemzetiség, nép, felekezet, továbbá a lakosság egyes csoportjai elleni gyűlöletre uszítás, addig a (2) bekezdés szerinti vétséget az követte el, aki a magyar nemzetet, valamely nemzetiséget, népet, felekezetet vagy fajt sértő vagy lealacsonyító kifejezést használt, vagy más ilyen cselekedetet követett el. (269.§)

  Ui. Érdemes lenne a homofób kifejezés értelmével is megismerkedned, mert valódi jelentésével épp ellentétesen használod.

 44. Az Amnesty-nek, mint mindig, most is igaza van. Keményen fel kell lépni a magyar romák elleni szóbeli és tettleges erőszak miatt, különben eszkalálódik a helyzet.

  Talán már elfelejtettük, hogy Magyarországon 2008-ban és 2009-ben példátlan időket kellett megélni, amikor származásuk miatt hat embert, köztük egy gyermeket gyilkoltak meg rasszisták? Emlékszünk még Tatárszentgyörgy, Piricse, Galgagyörk, Nyíradony, Nagycsécs, Kisléta, Tiszalök nevére? Tud valaki arról, hogy ebben a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló rasszista sorozatgyilkosság ügyében jogerős ítélet született volna? De kérdezhetném azt is, hogy nem emlékszünk már a magyar gárda és fantomszervezetei által megfélemlített településekre (Gyöngyöspata, Ózd, Nyírkáta stb.), a roma rendezvények ellen elkövetett rendőri erőszakra, az állami kitüntetéssel honorált publicisták rasszista cikkeire, a szegregált iskolákra, a diszkóból vagy munkahelyekről kitiltott romákra, a nyomortelepekre? Aki azt hiszi, hogy ez így normális, az nem lát a szemétől: Magyarországn ma a romák szervezett irtása folyik állami segédlettel. Európa szégyene, ami itt történik, az EU és az ET nem tétlenkedhet tovább, ennek véget kell vetni.

 45. Kedves Munkáspárt

  Kérném szíves válaszukat arra, hogy a mostani 60-65 éves korosztály elé ki mernének e állni?

  Átbeszélni az igéreteket és a valóságot!

 46. Tisztelettel:
  M.o.-on szólás és vélemény szabadság van. Mindenki az ünnepel amit akar és olyan véleményt alkot amilyet akar vagy információs szintje alapján tud.
  A demokrácia és liberalizmus alapjairól van szó.
  Amig homofóbok lepik el a fővárosunkat, kék bugyikába, csillagos mellbimbó tapaszban, zöld hajjal, fehér napszemüvegben – rendőri felvezetéssel – addig itt senki ne hívatkozzon semmire de főleg ne erkölcsi és morális mércékre.. Amíg azt lehet addig ezt is lehet és amennyiben nem kapnak lehetőséget a szabd vélemény nyilvánításra javaslom a jogi utat, akár egész Brüsszelig.
  Kik vagytok ti, hogy más véleményét megkérdőjelezitek…
  Na üdv Zsidrák tetühintások.

 47. Kár volt kijönni a Rét utcából, a nevetséges kis paranoiáid a normális magyar társadalomban senkit nem érdekelnek. Szerintem menj pszichiátriára, még mielőtt elkezdesz rángatózni a tébolytól. Orvosaid már úgy is készítik neked a nyugikoktélt és a hátulgombolós kabátkát…

 48. Figyelj ,Te Mesüge, ****, Komcsi, Bankár Imádó Magyar!
  A bankár bérenc komcsi disznók, több mint negyven évig mosták az agyadat! Nem csoda, hogy mára már ennyire hülye lettél és nem látod be, most éppen a ****** – szabadkőműves pénzügyi söpredék banda csendesen tesz tönkre, rabol ki, nyomorít meg, évek, évtizedek alatt! Hitelekkel, hazugsággal sakkban tart, tönkreteszi a maradék kultúrádat, itatja, narkóztatja kölykeidet, hagyja, hogy a társadalom szemete elszedje tőled amiért megdolgoztál, hagyja, hogy nyílt utcán kiraboljon, megerőszakoljon, mert hát a betörőnek a gyilkosnak TÖBB JOGA VAN MINT NEKED, TE BAROM MAGYAR! Erre Vágytál Itt a szabadság! Tessék! Te nagyképű **** magyar! Megkaptad! Azt még nem tudod, de ez csak A KEZDET!! Lesz még rosszabb is!
  Mára már mi kis******k is félünk attól, amit a Rotchildok csinálnak! Dolfi bácsi ilyet nem tűrt, nála rend volt, de az Etelközi sötétségedben már ezt nem látod! Marha Magyar! Te csak okoskodsz, vitatkozol, játszod az eszed, de az már nincs! Te elfejtettél gondolkodni!!!! Örülj, hogy van aki RENDET AKAR ebben a ****fészekben! Vonuljatok nyugodtan gyerekek és kussoljon a Mogan-Rotchild, Szabadkőmüves banda!

 49. Vicces, ahogy a vörösök igyekeznek kimosdatni a vörös csillagot a 100millió halottat maga mögött hagyó rendszer alól. Észak-Korea zászlajában is csak véletlenül van ott a vörös csillag…

 50. A vörös csillag a nemzetközi munkásmozgalom jelképe, amit a sztálinista terrortól elhatárolódó, demokratikus baloldali szervezetek, pártok használnak világszerte (és használtak már 1917 előtt is). A sztálinista rendszer önkényesen visszaélt ezzel a jelképpel, de besározni nem tudta, a tényleges kommunista önkényuralmi jelkép a sarló és a kalapács, az kell tiltani. A horogkeresztet (nem összekeverendő az ellentétes forgási irányú indiai szvasztikával)ezzel szemben kizárólag a náci párt és későbbi szimpatizánsai használják, a jelképnek semmilyen demokratikus üzenete nincs, az ideológiai és történelmi jelentés egyértelmű.

  Egyébként felhívnám arra is a figyelmet, hogy Magyarországon nincsenek kommunista paramilitáris szervezetek, amelyek “vörös csillag allatt masírozva” polgártársaink biztonságát, közérzetét veszélyeztetnék. Neonácik viszont számtalan formában léteznek és továbbra sem pacifisták. Akkor most melyik a veszélyesebb?

 51. Tisztelt Vörös csillag ellenzők!

  A kommunizmusnak semmi köze az Önök által említett bűncselekményekhez. A kommunista mozgalom és a kommunisták humánus eszmerendszert követnek, és tisztelik az emberi jogokat. Pont annyira vagyunk felelősek a sztálini rémtettekért, mint a mai papok az inkvizícióért és a keresztes népirtásokért. A kommunizmus NEVÉBEN elkövetett sztálinista bűnöktől nem csak elhatárolódunk, hanem még aktív idős tagjaink is részt vettek annak idején a rákosista rendszer felszámolásában. A kambodzsai vörös khmerek rémuralmának is a vietnámi kommunisták vetettek véget.

  Mi a vörös csillaggal a munkásosztály haladó hagyományait őrizzük. A Munkáspárt 2006 programjában, szólamaiban és cselekedeteiben semmi emberellenes és erkölcstelen nem szerepel. Mint a világ kommunista mozgalmai, mi is elítéljük a totalitárius diktatúrák minden formáját.

  Ez óriási különbség köztünk és a fasiszta mozgalmak között, amelyek deklaráltan az önkényuralom és a népirtás mellett kampányolnak.

  Ne felejtsük el, hogy a munkásmozgalomnak köszönhető az összes szociális jog, amelyet eddig ebben az országban megalkottak (szinte kivétel nélkül!). Azt se felejtsük el, hogy a kommunista mozgalom története 150 éves, és az egész világra kiterjedt; a nevében elkövetett sajnálatos bűncselekmények pedig csak kis részét képezik a történelmének. A világháborúk befejezésében, a gyarmatok felszabadításában, a demokrácia kiterjesztésében, az antifasiszta harcban, a szociális jogok és jólét növelésében vitathatatlan érdemei vannak.

 52. Az Önök jelképe ellen ugyanúgy fel kell szólalni, hiszen az is felháborító. A vörös csillag is önkényuralmi jelkép, Önök is egy népirtó eszme jelképével vonulgatnak. Önök sem különbek. Kérdezzük meg a szibériai munkatáborokba hurcoltakat vagy az éhségben elpusztult ukránok millióit. Esetleg a kambodzsai lemészárolt milliókat. kommunisták=nácik horogkereszt= vörös csillag

 53. Ugyanúgy felháborító, mint az, amikor vörös csillag alatt vonulnak egyesek. Mindkettő kuka. A cikkben szereplő felvonulás mögött szinte biztos vagyok, hogy nemzetközi liberális pénz áll, hiszen így lehet sírni a médiában, hogy nálunk fasizmus van.

 54. Hát komolyan mondom, ez már a vicc kategóriába sem sorolható…gondolkodni kéne megtanítani a gyerekeinket az iskolában..nem “felesleges” tananyaggal tömni őket. Nem itt tartanánk!

 55. A nácizmus nem vélemény, hanem bűncselekmény

  A Munkáspárt 2006 minden szükséges eszközzel meg fogja akadályozni a Pax Hungarica, neonáci mozgalom által szervezett emléktúrát, amelyet Adolf Hitler tiszteletére rendeznek Pécsett.

  Felszólítunk minden állami és önkormányzati szervet, hogy a demokratikus berendezkedést, az emberi jogokat és az alapvető erkölcsi normákat elutasító politikai szervezetek tevékenységét akadályozzák meg, és tiltsák be. Erre minden jogalap rendelkezésre áll az 1947-es párizsi békeszerződés fasiszta szervezetek tiltására vonatkozó pontjai alapján.

  Közös ellenállásra hívjuk a Munkáspárt 2006-tal szövetséges demokratikus szervezeteket, nem csak Pécsről, de az ország egész területéről.

  Munkáspárt 2006
  Pécsi Szervezet

 56. Amennyiben nem közlik a hírt , akkor nem szerzünk tudomást róla és nincs probléma .
  Nem hír az sem , ha 10 roma egyszerre bemegy “vásárolni” a boltba .
  {fikció } Ezek az egyének hírt adnak magukról, felvonulnak ahol senki sem látja őket, majd felveszik a zsoldot a Szegedi Csanádtól .

 57. Hát ez már tényleg szégyen. Ki volt az az elmebeteg akinek ez egyáltalán eszébe jutott? Nesze Neked Kultúrális főváros! Én nem szeretném, ha a városunknak ilyen szégyenfoltja lenne.Összeszedni őket és kirándulásra vinn Auswitzba.Gyönyörködjenek az istenített vezér művében! Remélem elszégyellik magukat!

 58. Kb. húsz nárcisztikus idióta miatt van az egész hisztériakeltés? Figyelemelterelés Nyergesről?

 59. Nem szégyelik magukat! Akik erre képesek ölni is képesek. Ilyen emberekre nincs szüksége egy normális országnak. Menjenek már el Auschwitz-ba, csak egyszer. Utána meg üljenek le gondolkodni. Milyen ember az aki embertársát megöli, illetve szándéka van rá? Mi van ezen ünnepelni való???????????????

 60. ****** származásu MAGYAR vagyok, de nem kéne senkinek bemocskolni ősi jelképünket az Árpádsávos lobogót!! Nem a jelképeink tehetnek arról hogy megbecstelenitik. A nyilasok lobogója nem is igy nézett ki, ezt a jelenről elterelők mondogatják csak akik hasznot huznak a megosztottságból. Radnóti Miklós verseit kéne olvasgatni gyülölködés helyett. A másik hogy hisztériakeltésnek gondolom az egészet, mert /szimpatizáns??/ értesiti az ujságot?

 61. hát én nem tudom. az tény,hogy én magam sem kedvelem különösebben a ****** népet,sőt…… De aki ezt megengedi,az is egy nagy barom szerintem.Én speciel jövő hét végére szervezek, José Napoleon Duarte napokat.ez a sok idióta biztos ott lesz,árpádsávos lobogóval a nyakában. függetlenül attól,hogy hallott-e már róla ,avagy nem. köszönettel,Végh Gábor.

Comments are closed.