Hősökre emlékezik a város

Pécsen idén is méltó módon emlékeznek meg az 1848. március 15-i szabadságharc eseményeiről. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor az ünnepen nagyon szép időben lehet részünk

hirdetés

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének egyik legfontosabb, meghatározó eseménye. Az ott és akkor, március 15-én történtek egyértelműen nemzeti identitásunk alapkövévé váltak. A pécsi városvezetés ezért minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a társadalmi reformokat és polgári átalakulást magával hozó nemzeti harc és az azt vívó hősök előtt Pécs méltó módon tisztelegjen.

A Kossuth tér idén is megtelik majd emlékezőkkel
A Kossuth tér idén is megtelik majd emlékezőkkel

Az idei március 15-i koszorúzási ünnepség délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a Kossuth téren, ahol látványos hagyományőrző zenés-táncos műsort láthatnak a megemlékezők és az érdeklődők. Az önkormányzat és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által rendezett ingyenes eseményen fellépnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei, valamint a Mátyás Király Utcai Általános Iskola énekkara, a szabadságharcot idéző produkcióval készül a Misina Néptáncegyüttes és a Csurgó Együttes, a múltidéző ünnepi hangulatot pedig a Szabolcs Fejedelem Hagyományőrző Egyesület és Pécsi Huszár Egyesület bemutatója fokozza majd.

Jönnek a pécsi huszárok is!
Jönnek a pécsi huszárok is!

Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektorának ünnepi beszéde és a megemlékezés után 13 óráig magyar táncház várja a pécsieket, a legkisebb városlakók pedig pónikra pattanhatnak!