Sztárok játszanak a pécsieknek nyáron

Idén is számos érdekes előadással várják a színház rajongóit a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon. A Pécsi Nyári Színház örökzöld darabokat tűzött műsorára, amelyekben mások mellett láthatjuk Gesztesi Károlyt, Hujber Ferencet, Benedek Miklóst, Koltai Róbertet és az önálló estjével fellépő L’art pour l”art Társulatot is.

hirdetés

Őri László alpolgármester és Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója ismertette a nyári színpad idei programjait. A városvezető szerint a Pécs a kultúra városa nemcsak szlogen, hanem jóval több annál, hiszen komoly tartalommal bír.

nyári színház3

– Ezt bizonyítja, hogy néhány napja indult el a POSZT rendezvénysorozata, de idén Pécs lesz a házigazdája a nemzetközi kórustalálkozónak is. Az erős júniusi kezdés után, amit a POSZT és a Sétatér Fesztivál jelent, s az Europa Cantat között tölt be egyfajta híd szerepet a Pécsi Nyári Színház.

Vidákovics Szláven igazgató elmondta, hogy a nyári időszak alatti színházi uborkaszezon keltette űrt pótolja a nyári színház programsorozata majdnem két hónapon át, egészen pontosan június 20-tól augusztus 9-ig.

– A POSZT-ra nagyon sok olyan színész látogat el, akiket év közben nem látunk, viszont sokan ki is maradnak, akiket próbálunk a nyári színházba hívni. A most látható darabokban nagyon jó és kvalifikált színészek játszanak.

nyári színház2

A szakember az előadások közül kiemelte a Pécsi Nemzeti Színházzal közös bemutatójukat, amelynek főszereplője Besenczi Árpád, s rendezője Böhm György. A Vészhelyzetben, avagy család ellen nincs orvosság című bohózatot hat estén át láthatja a felhőtlen szórakozásra vágyó nagyérdemű.

A programokat június 20-án az idén hatvanéves Mecsek Táncegyüttes Nemzedékek című jubileumi előadása nyitja, amelyet Őri László is kiemelten fontosnak tart.

– A város táncegyüttese sokat tett azért, hogy a magyar néptánchagyományokat megismertesse a most felnövekvő fiataloknak. Munkásságuk nemcsak azért fontos, mert a nagyszerű csapat az elmúlt években és évtizedekben méltó módon képviselte Pécset szerte a világban, hanem azért is, mert a magyar népi kultúrát vállalják fel szolgálatként, hiszen több iskolában tartanak néptáncoktatást.

nyári színház-abigél1

A tartalmas programok során 11 tizenegy előadást tekinthetünk meg, köztük a Budapesten még be sem mutatott Hair című darabot, amely a főváros után Pécsen lesz először látható. A produkciók este kilenckor kezdődnek az egyetlen helyszínen, a Káptalan utcai színpadon.

Az idén mintegy harmincmillió forintos összköltségvetésű színházi fesztiválnak évről évre egyre több a látogatója, köztük gyarapodik a külföldi turisták száma is, így segítve a város turizmusának fellendítését.

További részletek itt olvashatók.