Üvegcserepek hullanak a Magasházról

Szilánkok borították a Hungária utat vasárnap, a Magasházban ugyanis az ablakokat és az északi lépcsőház falát borító üveglapokat szerelték le. Ezeknek nagy része törött, így időszakosan elterelték a forgalmat. 

hirdetés

Megkezdett munka még nem a szerkezeti bontás része, csupán a megelőző biztonsági intézkedések miatt szükséges elvégezni.

Korábban beszámoltunk arról, miért kell lebontani az épületet.

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=Dn4rsliR_Ek” width=”700″]

A Magasház tulajdonosának fia, Hosszú Zoltán azt mondta: ő bízta meg a céget, de részletekről nem akart beszélni.

Úgy tudjuk, hogy a vasárnapi ablakbontást meg hónapokkal korábban rendelte meg a La Torre Kft. – akkor spanyol tulajdonosa volt a cégnek-, valószínűleg akkoriban, amikor az alsó szintek rendbetételére is szerződést kötöttek.

A munka lebonyolítását már nem a La Torre Kft., hanem annak felszámolója intézi. A most folyó munkák 10 milliós nagyságrendűek.

Délután két óra után a Hungária út szabaddá vált. Az ablakok bontását azért végezték vasárnap, hogy így kevesebb fennakadást jelentsen az az autósoknak.

 • kata

  engem személy szerint nemérdekel kibontja el csak tűne már el az az épület

 • vackor

  Oké, Orbán lebontatja. és a tulajdonosnak semmi anyagi felelőssége sincs?

 • Lesz bontás

  Biztos vagyok benne, hogy jövőre állami támogatással le lesz bontva az épület. A bontás becsült költsége 1,5 milliárd forint, ami nem a világ vége (kevesebb, mint 1km autópálya építése). Nem szabad elfelejteni, hogy pár hónapja Orbán Viktor személyesen ígérte meg, hogy anyagilag is támogatják a bontást! Ezért mindenki biztos lehet benne, hogy 1 éven belül le lesz bontva az épület.

  Természetesen, ehhez a város vezetésének is úgy kell dolgoznia, hogy részünkről minden feltétel teljesüljön.

 • Dundi Pocak

  Ne traktáljuk magunkat illúziókkal, emberek. Az üveg leszedése nem azonos a betonszerkezet bontásával. Az utóbbi nem gyerekjáték, komoly tudás, technika és pénz kellene hozzá, egyik sincs. Nem lesz bontás, se idén, se jövőre.

 • cater

  eddig mindenkinek az volt a baja hogy mért nem bontják az épületet most hogy végre elindulna valami most ez a baj. nem értem kinek hiányozna ez a rom halmaz .remélem fojtatodik a bontás

 • béla

  végre elindult a bontás…….

 • Mikolt

  Most akkor a La Torre KFT pécsi??? Ez már megint bűzlik!!!

 • pécsi 66

  én a szomszédos házban lakom figyeltem az üveg bontást és szerintem precizen csinálták meg legaláb elkezdödöt valami látványos munka eben a ronda épületben

 • Szabotázs!

  Üvegcserép zuhant ki a Magasházból! Botrány! Azonnal mozgósítani kell a honvédséget és a TEK-et! Hát mit képzel az a szemét, komcsi Magasház, hogy büntetlenül terrorizálhatja a magyar népet?

 • vackor

  Oszt ki finanszírozza?