Hűvösre megy az aberrált apa

Saját lányát erőszakolta meg, majd fagyival kedveskedett neki – ez derült ki Orsós János ügyének tárgyalásán. A férfi büntetését 2 és fél évvel súlyosbította a Pécsi Ítélőtábla, így 10 évre kell börtönbe vonulnia. A férfi már az elsőfokú ítéletet is sokallta, hiába.

hirdetés

Első fokon hét és fél év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék azt az abaligeti férfit, aki saját lányát erőszakolta meg egy átmulatott éjszaka után. Orsós János a vád szerint részegen kétszer is megerőszakolta 11 éves általános iskolás kislányát a mecseki faluban a tavaly júniusi abaligeti nyárköszöntő bál után.

A vádirat szerint az apa jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztatott, majd néhány órás alvás után folytatta az alkoholizálást. Dél körül támolygott haza, ahol kislánya egyedül volt. A lány éppen mesét nézett, amikor a részeg férfi a TV elé állt, kikapcsolta és közölte a lányával, hogy most magáévá teszi. A kislány értetlenül állt apja szavai előtt, mert fogalma sem volt róla, mi fog történni; a férfi letépte a ruháját és megerőszakolta. Ezután elküldte zuhanyozni, majd újra megerőszakolta – derült ki az ügy tárgyalásán.

Az ügyészség szerint az apa ezután megfenyegette a gyermeket, hogy ne mondja el senkinek, mit tett vele, mert annak súlyos következményei lesznek, majd ráparancsolt, hogy tartson vele a helyi cukrászdába, ahol fagyit vett neki. A kislány bár nagyon félt, még aznap este édesanyjának és a gyámhivatal képviselőjének is elmesélte a borzalmakat.

A vádlott szülei egyöntetűen állítják, hogy nem igaz, amit fiúk tett, ezt csak a felesége találta ki, és hazudtatta a lánnyal. Az apa az elsőfokú ítélethirdetés alatt végig zokogott, a tárgyalás folyamán azt állította, hogy bizony semmire sem emlékszik a történtekből. A bűncselekmény elkövetése óta előzetes letartóztatásban lévő férfit nevelése alatt álló 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés bűntettével vádolta meg az ügyészség.

A Pécsi Ítélőtábla dr. Krémer László vezette büntető tanácsa a vádlott által elkövetett cselekmény tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez mérve túlzottan enyhének találta az első fokon kiszabott büntetést, ezért azt 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra súlyosította.