Idén is jön a Pécsi Tanuló Fesztivál!

Három esztendeje Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan Tanuló Fesztivált szervezzen a Pécsi Napok részeként, melyben a tanulás a felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. Idén sem lesz ez másként.

hirdetés

A kezdeményezést támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség-fejlesztés mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport- és természetvédő szervezetek, intézmények, továbbá felekezetek és nemzetiségek.

Az idei program mottója:

Tanuló Közösségek és Közösségi Tanulás
Csontváry Kosztka Tivadar festőművész halálának 100. évfordulója jegyében

Helyszín és időpont:

Pécsett a belvárosban (Szent István tér, Civil Közösségek Háza, Kossuth tér), valamint a résztvevők saját székhelyén és több városrészben szeptember 25-26-án szakmai rendezvényekkel, előadásokkal, műhelymunkákkal, valamint szeptember 27-28-án a szokásos fesztiválprogrammal készülnek 10 és 18 óra között számos formában a közösségi tanulásért, a tanuló közösségekkel.

Tervezett témák 2019 évre:

• A művészet és kultúra közel hoz: tanulás zenével, színházzal, tánccal és képző-művészettel
• Tanulás mozgással és sporttal az egészségért: ép testben ép lélek
• Tanuló környezet – tanulás és környezet: hogyan kerülhet a természet és az ember ismét harmóniába?

A szervezők várják a közoktatási intézmények tanárait és diákjait, osztályok, iskolai tanuló és fejlesztő közösségek részvételét, bekapcsolódását és programjavaslatait.

További információ itt.

Hirdetés