Igazi világsztár érkezett Pécsre!

A világhírű dalszövegíró, zeneszerző Desmond Child járt Pécsett tegnap, és Páva Zsolt polgármesterrel kulturális együttműködésről is tárgyalt. A magyar származású világsztár olyan hírességeknek írt már dalokat, mint Shakira, Cher, a Kiss, Alice Cooper, Bon Jovi.

Facebook-oldalán közölte Páva Zsolt, Pécs polgármestere, hogy egy igazi világsztárral tárgyalt szerdán: Desmond Child járt Pécsett. A világhírű dalszerző, szövegíró találkozott Horváth Zsolttal, a Pannon Filharmonikusok vezetőjével, Berke Gyula rektorhelyettessel, illetve Zsoldos Attilával, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatójával. A jövőbeli kulturális, zenei együttműködési lehetőségekről tárgyaltak a pécsi vezetőkkel.

A Kodály Központ sem maradhatott ki (Fotók: Páva Zsolt Facebook-oldala)

Desmond Child láthatóan jól érezte magát Pécsett, még a nemrég felállított permetkaput is kipróbálta a Széchenyi téren.

Az amerikai Nashville-ben élő sztár munkáit gyakorlatilag bármikor hallhatjuk, ha bekapcsoljuk a rádiót vagy megnyitjuk valamelyik zenemegosztó oldalt. Olyan hírességeknek írt ugyanis zenét, mint Katy Perry, Shakira, Cher, Alice Cooper, Bon Jovi, Ricky Martin, és olyan zenekarok játsszák dallamit, mint a Scorpions, a Kiss, az Aerosmith.

Íme, az egyik munkája – ezt tuti, hogy mindenki ismeri:

Desmond Child egyébként félig magyar származású, apja báró Márfy Sándor volt. Magyar gyökerei miatt keresték meg tavaly, hogy az 1956-os forradalom emlékévének egyik hivatalos dalát is ő írja meg.