Eltolnák a vásárcsarnokot

Az építészeken a sor...

Egy teljesen új, korszerű vásárcsarnok felépítését tervezi az önkormányzat a következő években. Páva Zsolt polgármester azt mondta lapunknak: az árusok és a vevők jobb kiszolgálása a cél. A régit eltüntetnék a föld színéről.

hirdetés

Páva Zsolt polgármester programismertetőjén jelentette be, hogy új vásárcsarnokot építenének a következő években, a mai csarnok ugyanis idejétmúlt, felújítása helyett pedig egy alkalmasabb épület kell.

– Korszerűtlen és régi az épület, amelyet ráadásul kinőttek a kereskedők és a pécsiek, emellett parkolni is körülményes a környékén – mondta lapunknak a polgármester, amikor arról kérdeztük, miért van szükség új csarnokra.

Több helyet kapnak majd
Több helyet kapnak majd

A városvezető hozzátette: a helyi termékek szerencsére egyre kelendőbbek Pécsen, viszont az ezekkel foglalkozó piacok számára igazából nincs hely. Szerinte az sem méltányos, hogy nagyobb piacok idején az árusok kénytelenek a vásárcsarnok mellett, az utcán árulni portékáikat.

– A mai csarnoktól délre eső telket néztük ki, amely alkalmas lenne egy nagyobb és modernebb piac építésére. Ez ugyan ma még magánkézben van, de talán éppen ennek köszönhetően lesz könnyebb a fejlesztés elindítása, hiszen így megjelenhet a beruházásban a magántőke is az uniós fejlesztési források mellett – mondta el Páva, aki szerint a választások után indulnak el az elképzelések tisztázásával. – Mindenképpen egy olyan modern csarnokot képzelünk el, amelyben, vagy amelyhez kapcsolódóan kellő számú autóparkoló lesz, s megvalósul benne az alagsori árufeltöltés, hogy ne kelljen az utcáról bevinni az árut – tette hozzá a polgármester.

Páva azt is hozzátette, hogy sem a mai vásárcsarnokot, sem az alatta lévő telket nem értékesítenék, az maradna városi tulajdonban. A terv az, hogy fákkal és padokkal tarkított parkot alakítanának ki a mostani csarnok helyén.