Indul a pécsi szerelmesek kalandtúrája!

A házasság fontosságára hívják fel a figyelmet

Az idei Házasság Hete programsorozat részeként a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesülete és a Borostyán Egyesület vetélkedősorozatot szervez párok számára. A program célja, hogy a feladatok során minden pár együtt éljen át élményeket, így erősítve kapcsolatukat.

hirdetés

A Házasság Hete rendezvénysorozatot minden év februárjában tartják, felhívva ezzel a figyelmet a házasság fontosságára. A kezdeményezés 1996-ban indult útjára az Egyesült Királyságból, Magyarországon viszont csak 2008-ban rendezték meg az első ilyen hetet. Azóta pedig több alkalommal megrendezték civil szervezetek és keresztény egyházak együttműködésével, természetesen Pécsett is. Idén is újfent számos programmal lepik meg a pécsi párokat, ezek közül is a legérdekesebb a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesülete és a Borostyán Egyesület által immáron harmadszor, február 11. és 19. között rendezett párkapcsolat-építő játék, a „Szerelmi kalandtúra”, melynek célja, hogy a párok az izgalmas heti feladatok során közös élményeket szerezzenek, így erősítve kapcsolatukat.

A házasság fontosságára hívják fel a figyelmet
A házasság fontosságára hívják fel a figyelmet

Révai Krisztina, az esemény szervezője elmondta, hogy az 5 állomásból álló vetélkedőre a párok – minden korosztályból – egy menetlevéllel indulhatnak, melyben olyan feladatok találhatók, mint például egy közös séta a Mecsekben Kis-Tubesig. A pároknak itt először meg kell találniuk a kilátó lábánál egy idézetet, majd pedig a menetlevélre fel kell írniuk, hogy kitől is származik a szöveg. Egy másik feladat: “Öleljétek meg egymást naponta minimum 4-szer!”. De lesz olyan „kihívás” is melynek teljesítéséhez cukrászdába vagy étterembe, kell majd a pároknak beülnie. Itt a szerelmesek beszélgethetnek egymással, például arról, hogy mit szerettek meg a másikban legelőször. A menetlevélben minden feladat teljesítését tudják majd igazolni a szerelmesek (például egy egy pecséttel az adott vendéglátóhelyekből). Megéri nevezni a programra, hiszen a szervezők értékes nyereményekkel, többek között gyertyafényes vacsorával, színházbelépővel várják a házastársakat és párokat!

Révai Krisztina kifejtette, hogy a mozgalom célja az, hogy megismertesse az emberekkel azokat a hagyományos értékeket, amelyek örömtelivé és sikeressé tehetik a házasságot. További céljuk, hogy segítséget nyújtsanak a házasságra készülőknek és a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

-Szeretnénk ha nem csupán házaspárok neveznének a Szerelmi kalandtúrára, mert abban bízunk, hogy ha megerősödik egy párkapcsolat, az eljuthat odáig, hogy a szerelmesek nem félnek már házasságot kötni. Ezért is tartjuk jónak az országos esemény szlogenjének azt választották, hogy “Veled kiteljesedve” – mondta a szervező.

Kiemelte, hogy az előző évek tapasztalatai szerint a párok nagyon jól érezték magukat, az összes visszajelzés pozitív volt és minden résztvevő szerint a feladatok elérték céljukat, kapcsolatukat megerősítették a közös élmények. Nem is meglepő ezért az – tette hozzá végül –, hogy azok a párok, akik egyszer már teljesítették a kalandtúrát, minden évben nagyon várják az új feladatokat.

A jelentkezők játék részleteit és a menetlevelet február 6-tól tölthetik le www.borostyanegyesulet.hu honlapról. Az eseményről fontos információkat találhatnak még a Facebookon is „Szerelmi kalandtúra 2017” néven.