Ingyen megújítható lesz a Tüke-kártya

Már több mint 14 ezer pécsinek van a számos kedvezményt nyújtó plasztikkártyája, amit közel kétszáz elfogadóhelyen használhatnak. Az új arculattal bíró Tüke-kártyát most ingyen cserélik. 

hirdetés

Jelenleg összesen 179 szolgáltató ad 5-10-15-vagy akár annál magasabb kedvezményt, azt azonban az elfogadóhelyek döntik el, pontosan mire lehet a Tüke-kártya nyújtotta lehetőségeket igénybe venni. Már 14 ezer pécsinek van ilyen kártyája és aktívan használják is azt.

– Alapvetően azért váltják ki a pécsiek kártyát, hogy a vele járó kedvezményeket igénybe vehessék, azonban, hogy melyik szolgáltatás a legnépszerűbb, nehéz megmondani, ugyanis közel kétszáz közül válogathatnak a lakosok – fogalmazott Fodor József, az Irány Pécs Kft. ügyvezetője.

tüke kártya3
Egy régi és a legújabb Tüke-kártya

A kártya egyik óriási előnye, hogy július elsejétől pénteken, szombaton és vasárnap ingyen utazhatnak az éjszakai buszjáratokon azok a pécsi nők, akik felmutatják kártyájukat. Ezzel a hölgyek biztonságáról szeretne gondoskodni a város. Emellett népszerűek még a Hullámfürdő szolgáltatásai, melyek szintén kedvezményesen vehetők igénybe.

Hoppál Péter, a város kulturális bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, a Tüke-kártya mára Magyarország legmodernebb városkártyája. Azok, akik március 1. és 31. között behozzák lejárt kártyájukat a Tüke-irodába, ingyenesen juthatnak hozzá a plasztiklaphoz.

– A városhoz, a közösséghez való tartozás szimbóluma, a jövőt illetően bízunk abban, hogy még több aktív pécsi veszi igénybe – tette hozzá Hoppál.

tüke kártya4
Bundy János, kezében a legújabb kártya

Bundy János, pécsi nyugdíjas volt az első, aki lecserélte a régit az új kártyára.

– Kezdettől fogva volt ilyen plasztiklapom, úgy érzem, ez valóban a kulturális, mediterrán jellegű városhoz, vagyis a Pécshez tartozást jelképezi – fogalmazott.

A 14. életévüket betöltött pécsi lakosok 2500 forint befizetésével juthatnak hozzá a laphoz, melyből levonják a 490 forintos aktiválási díjat. Az újonnan kiadott kártyák 2016. július 31-ig érvényesek. Kiváltáskor csak azt kell igazolni a lakcímkártyával, hogy állandó lakcímünk vagy tartózkodási helyünk Pécs városa.

 • Öregpécsi és nyugdíjas

  Ha arra van eszük, idejük és energiájuk, hogy ide kommenteljenek, akkor arra is jusson, hogy a Tüke kártya honlapján megnézzék, hol az iroda és meddig van nyitva! Ez nem egy online közlöny, amiben minden pécsi szolgáltató pontos nyitvatartási ideje és helye le van írva, mellesleg az nem egy újságíró feladata…
  Egyébként meg ingyen buszoznak, tekintve, hogy öregek… tessék felülni valamelyik járatra, ami a belváros felé visz, aztán uccu neki, be lehet venni a várost, választ lehet keresni a felmerülő kérdésekre… jah, hogy az mozgással jár?! Értem! Akkor ez van…
  Könnyebb szapulni szerencsétlen újságírókat, mert a vén tr*ttyoknak nem szentelnek egy külön fejezetet a cikkeikben, hogy nekik még a lakásból kimozdulni se kelljen….

 • nyugdíjas

  Hol van a Tüke iroda? Jó lenne tudni a nyitvatartási időt is.

 • Egyszerűl!

  Építményadóra nincs kedvezmény?

 • öregpécsi

  Na most akkor március 1,vagy vannak kivételek,miután csak február 26.-a van!Igaz a kép február 25-én készült.
  De hogy hol lehet cserélni,az már CsV tudósítását meghaladta.
  De hát HP-nek teljesen mindegy,csak szerepeljen,mint ma reggel a 180percben.Volt ideje 5percben öszödözni,gyurcsányozni és rezsicsökkentésezni.
  Igaz,hogy teljesen hiteltelen,mert felovassa azt,amit eléje tesznek-a többi szóvivővel egyetemben,függetlenül attól,hogy esetleg más a véleménye,amit el is mondott egy kérdésre válaszolva,de hát az élet ilyen a fidesznél.

 • hosszú

  Ha már van kártyád, ingyen megújítják március 1. és 31. között, ha most akarod kiváltani ugyanúgy 2500 forintba kerül… értő olvasás…

 • rövid

  értem hogy mi a 2500, és a 490, de akkor miért ez a cím.

 • rövid

  már megint mindenhez értő hoppá péter!

 • urános

  Jó!

 • pufó

  Bundibá’! 🙂