Ingyen letölthető a 30Y lemeze

"Nem koncert és nem színház"

Egy remek klippel és egy ingyenes EP-vel tér vissza a hosszabb – a Beck testvérek csúnya szavas duójával, valamint a Szentimentáléval töltött – pihenő után a 30Y zenekar.

hirdetés

Az Ahogy elképzeltem EP négy számot tartalmaz, melyet február 18-án este tett közzé a 30Y a honlapján. Ezek között van a karácsonykor nyilvánosságra hozott Csak most ne, egy újabb magyar dal a Nyugatra vándorlásról Disszidálok címmel, politikai tartalom nélkül, valamint a játékos hangokkal teli Lyukra vetődni szerzemény.

Jó hír a zenekar rajongói számára, hogy az EP ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról, így senki nem marad le a benne szereplő orgonaszólóról, csúnya szóról és a zúzásról sem.

A Kulturfitnesz blogján közben az Ahogy elképzeltem klippremierje is megvolt, mely kezdetben egy titokzatos vállalatnak tűnik, ami a Váfosz elnevezésű vándorfodrászáról szól. Bár alapvetően úgy tűnhet, szomorú munkát végez – erről közeli képek és az apró részletek, alakítások gondoskodnak – azonban a videó végére kiderül, hogy ő a király.

A klipet a szintén pécsi Pamuki Krisztián rendezte. A 30Y zenekar márciusban indul turnéra. Fellépnek Miskolcon, Debrecenben, Veszprémben és Pécsen is.