Ingyen kaptak üzleteket

A Belváros újratöltve második felvonásában az önkormányzat és a holding ismét ingyenes bérlési lehetőséget biztosított kreatív fiatalok, nonprofit, kulturális-művészeti szervezetek, egyesületek számára.

hirdetés

2012 augusztusában indította első Belváros újratöltve programját a Pécs Holding, melynek célja, hogy hangulatosabbá, élménydúsabbá tegyék a belvárost és növeljék a látogatottságát. Olyan nonprofit szerveződéseket kerestek akkor is, amelyek alkalmasak arra, hogy amennyiben csak működési költségeket fizetve, bérleti díj nélkül kapnak egy ingatlant, annak belsejét ízlésesen alakítsák ki, illetve változó programjaikkal látogatókat vonzzanak a város sétálóutcáiba.

belváros újratöltve ismét2

A második lehetőségre áprilisig pályázhattak az érdeklődők. A szerdai sajtótájékoztatón jelen voltak a mostani nyertesek, továbbá azok is, akik az előző pályázat óta sikeresen működtetik kultúrtereiket.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere kiemelte a sok-sok lehetőséget, amelyet a nyertesek lelkesedése és kreatív ötletei biztosítanak a belváros számára. – A tavalyi három, kísérleti jelleggel elindított üzlethelyiség bebizonyította, hogy jó úton járunk akkor, amikor a régóta üresen álló üzlethelyiségeket pécsi civilek számára adjuk oda, ezzel is elősegítve, hogy városunk még pezsgőbb legyen – mondta Csizi.

belváros újratöltve ismét3

Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója elmondta, kiemelt céljuk, hogy ne álljanak üresen üzletek a belvárosban, ez a program ehhez adott társakat, akik révén még több embert lehet a belvárosba vonzani.

A tavalyi három nyertes egyike a Design Labor, akik a minap a négyezredik látogatójukat köszönthették. A KuPé Egyesület kicsiknek és nagyoknak ad lehetőséget arra, hogy befogadják a művészetet. (A két egyesületről korábban itt írtunk.) A Veterán autó kiállítás pedig igazi nosztalgiahangulatot varázsol a belvárosba, amit a külföldi turisták is előszeretettel látogatnak.

belváros újratöltve ismét4
A Mecsek Egyesület a Király utca 40. alatt vár minden természetbarátot

– Az ő sikereik buzdítottak minket arra, hogy elindítsuk a második pályázatot Belváros újratöltve 2.0 elnevezéssel. Azt szeretnénk, ha megmozgathatnánk azokat is, akik csak ritkán járnak a belvárosba. Azt szeretnénk, ha minden pécsi rendszeresen bejönne ide, körülnézne, inna egy kávét, jól érezné magát – fogalmazott Barna Béla.

[box title=”A nyertesek”]

A Mecsek Egyesület, akik behozták a Mecseket a belvárosba.

A Periszkóp rádió 0-24 óráig sugározza zenés műsorát.

A Közelítés Művészeti Egyesület magas művészeti programokat szervez, jelenleg Privát nacionalizmus néven fut kiállításuk.

A Pécs 2010 Egyesület Csizmadia Gabriella, a Bóbita Bábszínház művészének vezetésével a családokat szeretné a belvárosba vonzani.

A SosemArt Kulturális Egyesület az újrahasznosítás híve, hulladékból hozzák létre termékeiket.

Az Öröm Műhely négy hölgye kiállításokat, workshopokat szervez, miközben a művészetet és a művészt kívánják közel az emberekhez.

A Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület már korábban megnyitotta a Szentandrássy István képzőművészeti kiállítását és céljuk, hogy a kultúrák és emberi értékek közelebb kerüljenek egymáshoz.[/box]

  • Jákob

    Vajon mennyibe került a városnak (azaz nekünk) a kirakatok felmatricázása 2.0 ?

  • zsolti

    T. Barna ur! Onnek a FELADATA lenne, hogy ne alljanak uresen belvarosi uzletek!!! Ingyen barki oda tudja adni! Erre veszi fel nem csekely fizeteset es egyeb premiumait??? Szegyen! Szegyellje magat on is es az ont alkalmasnak tarto munkaadoi is!!!