Itt a virtuális pécsi talált tárgyak osztálya

Ki ne hagyta volna már el a valamijét a pécsi éjszakában, vagy a buszon hazafele menet. Egy gazdátlan kulcs vagy pénztárca nagy eséllyel soha nem kerül vissza gazdájához. Ennek akart véget vetni Kovács Dániel, aki szintén saját bőrén tapasztalta, hogy ha a kulcs elveszik Pécsett, akkor az tényleg elveszett. A pécsi férfi létrehozott egy virtuális pécsi talált tárgyak osztályát.

hirdetés

A|PÉCS| Elhagytam-Találtam, Elveszett című oldal még 2015 októberében alakult, de sokáig alig ismerték, ám az elmúlt hónapokban egyre többen figyeltek fel rá, ma már több mint 1500 tagja van.

Kovács Dániel Facebookos bejegyzése szerint azért hozta létre a csoportot, mert egyik nap elhagyta a kulcsát, és sajnálattal tapasztalta, hogy hosszas kutatómunka után jutott csak vissza hozzá az elveszett tárgy.

– Gondolkodtam utána, hogy milyen jó lett volna, ha az, aki megtalálja tudott volna valahol jelezni, akár ismeretlenül is. Eddig nem találtam ilyen csoportot, így létrehoztam én magam – így Dániel.

Persze, ahogy maga Dani is írja, sok minden a becsületen alapul, hiszen egy elveszett pénztárca már más tészta a megtaláló részéről, de bízik benne, hogy vannak még becsületesek, akik átérzik azt, hogy milyen, ha valamit elhagy az ember. A csoportban Dániel bölcs tanácsokkal is ellátja a megtalálókat, hogy kiszűrje a csalókat: ha valamit megtalálsz, ne adj ki róla sok infót, hogy az érte jelentkező be tudja bizonyítani, hogy valóban az ő becses tulajdona – olvashatjuk az üzenetet rögtön belépéskor.

Sok sikersztori születik, már most!

Mindenesetre működik a dolog és rohamosan nő a tagok száma, egyre több sikersztorit olvasni az oldalon, a pécsiek látják, hogy igenis hasznos, hogy létezik egy ilyen felület kifejezetten a pécsi közönségnek.

 

  • Tordainé Gelencsér Éva

    Férjem az elmúlt napokban elvesztette a személyigazolványát, lakcím kártyáját,tb. kártyáját és adó kártyáját.Ha valaki megtalálta, kérem, értesítsen a 30 3900744-en, vagy 72-441075-ön.