Itt az új pécsi buszmenetrend

Elkészült a részletes nyári menetrendi tervezet, amelyről hamarosan döntenek a képviselők. A részletes tervek alapján az éjszakai hálózat a teljes várost lefedi majd, s a nappali járatok is sűrűbbek lesznek.

hirdetés

A képviselők a következő két hétben tárgyalják meg az új menetrendet, amelyet már június közepétől be szeretne vezetni a Tüke Busz Zrt. A változások – szándékuk szerint – több ezer ember utazását könnyíthetik meg. Az új nappali vonalhálózati rendért: KLIKK!

A 70-esek

A tervezet (KLIKK IDE A MENETRENDÉRT!) szerint főbb változást jelent az, hogy a 71-es, a 71Y-os, a 72-es, valamint a 73-as járatok Malomvölgybe, illetve a Fagyöngy utcába közlekednek, ahonnan közvetlenül el lehet érni a belvárost. Ezek a reggeli és délutáni csúcsidőszakban 15, illetve 12 percenként járnak.

Délelőtt és a hétvégi időszakban 20 percenként járnak majd a 73-asok, amelyek érintik a Fagyöngy utcát és Malomvölgyet is. Biztosítják az átszállási lehetőséget Uránváros felé is, az 1-es busz indulását hozzáigazítják. Eközben az 1-est megsűrítik a tavalyi nyárhoz képest, így reggel 6-7 óra között 10-15 percenként, míg délután 12 percenként mennek majd a járatok.

Nyugodtan lehet majd bulizni!

Sűrűbben mennek

A 2-es vonalán szintén munkanapokon délelőtt nem negyedóránként – ahogyan egy éve -, hanem 12 perces időszakoként mennek majd a járművek. A 21-es járatok este a tavaly nyári 60 percenkénti közlekedés helyett 30 percenként követik egymást. A szabad- és munkaszüneti napokon a tavaly nyári 60 perces követés helyett 40 percenként mennek Újhegyre a járatok.

A város északnyugati csücskében lévő Szentkútra az utolsó járat később indul. A 30-asok pedig munkanapokon esténként 30 helyett 20 percenként közlekednek.

A felüljáró alatt

A felüljáró lezárása miatt a 3-as és a 6-os fordítva közlekedik a belvárosban, azaz a Siklósi úti felüljáróról lehajtanak majd a sofőrök az egykori Rák Café irányába, a felüljáró alá, s az Ipar utcában lesz a megállójuk. Innen érhetik majd el a vásárcsarnokot az utazók. Az Árkád előtt pedig a 2-es megállójában tudnak majd fel- és leszállni.

A lakossági igényekre hallgatva hozzák létre – a 30-as és az 50-es vonalán – a 130-as járatot, amivel hétvégén, munkaszüneti napokon is el lehet jutni az Egyetemvárosból, a 400 ágyas klinikától a Vásártérre és fordítva.

Alkalmazkodtak az Intercity vonatokhoz is, így bevezetik a 32Y-t, ami kora reggel és a késő este betér majd a Tettyére is, így nem kell száz métereket gyalogolniuk az emberek egy hosszú vonatozás után még otthonukig.

 

Az éjszakai járatok teljes nyomvonala

KATTINTSON A KÉPRE A TELJES ÉJSZAKAI HÁLÓZATÉRT!

 

2: Uránváros – ÁRKÁD – Fehérhegy – (Hősök tere/Mecsekszabolcs).
973: Főpályaudvar – ÁRKÁD – Keszüi út – Maléter Pál út – Aidinger János út – Csontváry utca – Fagyöngy utca – Malomvölgyi utca.

926: Uránváros – Korsó utca – Deindol – Uránváros.  2-es járatok közlekednek a vonalon, így nem kell átszállni. 0.00-kor és 0.30-kor igény szerint (ha nincsen továbbutazó, akkor nem indul el az
autóbusz Uránvárosból), hajnalban naponta közlekedik.

930 (Party busz): Verseny utca – 48-as tér – ÁRKÁD – Kürt utca – Mecsek Áruház – Főpályaudvar. A járat csak egyetemi bulik napján, kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap közlekedik, az ÁRKÁD
megállóban csatlakozik a 2-es és 973-as járatokhoz.

932: Főpályaudvar – ÁRKÁD – Alagút – (Donátus) – MTA-székház – Kórház tér – Főpályaudvar (A járat a 2-es és 973-as járatokhoz csatlakozást biztosít.) 0.15-kor igény szerint, hajnalban naponta betér
Donátusba.)

940: Főpályaudvar – ÁRKÁD – (Szamárkút) – Ledina – Széchenyi akna. (A járatok az ÁRKÁD megállóban a 2-es és 973-as járatokhoz csatlakoznak.) 0.15-kor igény szerint, hajnalban naponta
közlekedik.

941: Malomvölgy – Árpádváros – Kálinger – Malomvölgy. Igény szerint a 973-as járatok ezen a vonalon tovább közlekednek a Malomvölgyi utcából 0.10-kor és 0.40-kor. Hajnalban naponta
közlekedik.

943: Főpályaudvar – ÁRKÁD – Budai Állomás – Újhegy – Somogy – Vasas – Hird. (A járatok az ÁRKÁD megállóban a 2-es és 973-as járatokhoz csatlakoznak). 0.15-kor igény szerint, hajnalban naponta
közlekedik.

A 2-es és a 973-as esetében az ÁRKÁD megállótól általában minden óra 15., sűrűbb időszakban minden óra 15. és 45. percében megy majd. A peremkerületi éjszakai járatok elsősorban 0.15 körül, illetve 3 óra magasságában indulnak.