A legjobb sonkát keresi?

Nyilvánvaló hogy az elkövetkezendő két héten a sonkáé, tojásé és az egyéb húsvéti finomságoké lesz a főszerep. Erre városunk termelői és gasztronómiai krémje is készül. Nem csak a multikban vásárolhatunk majd sonkát, hanem a termelői vásárokon ízletesebbnél ízletesebb sonkákat árulnak majd. Csokorba szedtük, hogy hova érdemes ellátogatni a húsvéti élelmiszergyűjtő túránkon.

hirdetés

Tojás és sonka termelői vásár

Garantáltan hazai és hamisítatlan baranyai ízekkel találkozhatunk a tojás és sonka termelői vásáron, mától egészen húsvétig – város több helyszínén is, a Vásártéren, a Hajnóczy piacon és a Diana téri piacon, valamint a pécsi Vásárcsarnokban – ez utóbbi lesz a közbont. A rendezvény ideje alatt egyenesen a termelőktől vehetjük meg a fantasztikus sonkát és háztáji tojást. Mindezek mellett a legjobb húsvéti alapanyagokból készített ételek látványsütését is megnézhetjük Teleky Zoltán, ismert pécsi séf és csapata jóvoltából március 27-28-29-én a pécsi Vásárcsarnokban. A szakácscsapat által készített fogásokat később meg is kóstolhatjuk

A helyszíneken találunk információs szóróanyagokat is, amik segítik az érdeklődőket mind a vásárlásban, mind pedig tájékoztatják a termékek frissen tartásáról és egyéb tippekről a húsvéti ételekkel kapcsolatban.

Vásárcsarnok

————————————————————————————————————————–

Termelői piac a Búza téren

Mint minden szombaton, ezen a héten is lesz Búza téri Piac (március 28-án, 7:00-12:00-ig) melyen ezúttal igazi húsvéti ízekkel is találkozhatunk majd. Lesznek házi kézműves lekvárok, sajtok, savanyúságok, füstölt áruk, mézek, friss zöldségek, gyümölcsök, és egyéb íncsiklandó élelmiszerek. Ami a legfontosabb, biztosan találunk majd sonkát, tojást és tormát is a húsvétra.

gasztro piac3

————————————————————————————————————————–

Kézműves és Kistermelői Vásár

Az évente kétszer megrendezett Kézműves és Kistermelői Vásár csak karácsonykor és húsvét alkalmával nyitja ki kapuit a pécsiek előtt. Természetesen ez idén sem lesz másképpen, vasárnap (március 29-én, 8:00-14:00 között ) nyitva lesz a pécsi Vásárcsarnok az érdeklődők előtt. Lehet majd kapni élelmiszereket is, de leginkább a kézműves termékeken lesz a hangsúly ezen a napon. Lesznek kifestett tojások és számtalan termelői apróság amiért érdemes ellátogatni még a húsvét előtt a pécsi Vásárcsarnokba. A gyermekkel érkezőknek a Pécs Holding kis húsvéti gyermeksarokkal kedveskedik.

diana téri piac1

————————————————————————————————————————–

Húsvéti ASzPIK

A Csinos Presszóban (Várady Antal utca 8.) általában havonta egyszer megtartott  kézműves és termelői közösségi vásár ezúttal a húsvétra való tekintettel március 28-án, szombaton (10 órától 16 óráig) is lesz.  Az Alkotói szombati piac a kertben (Aszpik) eseményen lesz tojásfestés, húsvéti színező, kézműves foglalkozás, gyertyaöntés, húsvéti arcfestést és még pincepörkölt is, közösségi főzés keretein belül. De ami a legfontosabb, lesz a Kabafarmról és a Káca tanyáról szürkemarha-, mangalicasonka, valamint más húskülönlegességek. Elmaradhatatlan lesz a széles választékú háztáji tojáskínálat, tormacsatni és torma öntet. IDE kattintva csatlakozhatunk az eseményhez

kézműves termékek1

————————————————————————————————————————–

Nagypénteki húsvéti Tüke Piac

A Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület szervezésében lévő Nagypénteki Tüke Kézműves és Termelői Piac lesz a Kossuth téren április 3-án reggel 8 órától délután 17 óráig. Rengeteg húsvéti kézműves termékek, füstölt sonka , tojás és minden ami húsvét! Zöldség, gyümölcs, kézművesek, kis és őstermelők, jön még továbbá a Káca tanya a friss sonkákkal és háztáji, tanyasi tojásokkal, valamint torma vásár és kóstoló lesz , sajtok, savanyúságok, kézműves csokoládék és édességek húsvétra. Jelentkezni még mindig lehet árusnak a tukepiacpecs@gmail.com email címen!