Itt a vége, bezárt a belvárosi McDonald’s

Hamarosan...

Tavaly év végén érkezett a hír: idén nem lesz már Meki a Széchenyi téren. Nemsokára viszont nyitnak az Árkádban. A pécsiek azonban még az utolsó órákban is meg tudták tölteni a hamarosan kiürülő gyorséttermet. Néhányuk a McDonald’s-ot búcsúztató Facebook-esemény miatt volt ott, de akadtak olyanok is, akik csak szeretnek – illetve szerettek – ott enni.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a McDonald’s tavaly október végéig marad a főtéren, később azonban kiderült, hogy január 2-án húzza le a rolót az étterem a Széchenyi téren és nyit újra az Árkádban. Ebből ugyan január 4-e lett, de a lényegen ez mit sem változtat, a központi gyülekező- és közösségi helyként is ismert Meki eltűnik a belvárosból.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ICRfPysH4vU” width=”670″]

De miért távozott ilyen gyorsan a híres gyorsétterem? A helyzet az, hogy változott a világcég üzletpolitikája, veszteségesek a belvárosi éttermeik, ez indokolhatta a kivonulást a Széchenyi tér sarkáról is, ugyanis a cég nem akart még két évtizedre szerződést kötni.

A megüresedő helyet az önkormányzat elegáns, magas gasztronómiai értéket képviselő cégnek adná, olyannak, amely mind berendezésével, mind külső megjelenésével, mind kínálatával méltó a belvároshoz.

Január negyedikén kérhetünk itt utoljára Big Macet
Január negyedikén kérhetünk itt utoljára Big Macet

Korábban felmerült, hogy a Starbucks vagy a Taco Bell nyit üzletet a McDonald’s helyén, de ezt egyelőre hivatalosan nem erősítette meg senki, ráadásul a fentiek nem is kifejezetten felelnek meg az elvárásnak.

Január 4-én, a belvárosi McDonald’s utolsó óráiban azonban még nagy volt a tömeg az étteremben. Sokakat egy Facebook-esemény inspirált arra, hogy egyen-igyon még egy utolsót Pécs legnagyobb és legszebb Mekijében, de akadtak olyanok is, akik inkább bandázni, beszélgetni jöttek, a többi mellékes volt számukra. Néhány pécsinek sokat jelentett a hely, néhányuk viszont már várja, hogy egy előkelőbb hely nyissa meg kapuit a gyorsétterem helyett. Akadt olyan is, aki csak melegedni ugrott be, és olyan is akinek a hely nem jelentett semmit.