Jövőre is Rockmaraton

A Rockmaraton felnyitja a szemét a fiatal rockereknek

Szombaton a svéd Sabaton fellépésével zárult az idei, immár tizennegyedik Rockmaraton, ahol hat napon keresztül nyúzta a gitárokat a fellépő 150 banda, köztük a legjobb magyar rock- és metálzenekarok, valamint Európa közkedvelt csapatai. Több ezren tomboltak Malomvölgyben, a bulizókat az esős időjárás sem zökkentette ki és már most eldőlt, hogy jövőre is megrendezik a fesztivált.

hirdetés

A Malomvölgyi Arborétumban megrendezett Rockmaraton Magyarország és a környező országok legnagyobb rock és punk fesztiválja. Július 7. és 13. között 150 rock-, metál- és punkzenekar lépett fel, többek közt a Iwabo, a Heidevolk, a Depresszió, az Ossian, Deák Bill, a Hétköznapi Csalódások és még sokan mások. Emellett tehetségkutatót is tartottak, a győztes lemezkiadásra kap lehetőséget.

– A zene olyan válfaját igyekszünk életben tartani, amely kevésbé populáris, mégis komoly hagyományokkal rendelkezik – mondta korábban Varga Zoltán, a fesztivál főszervezője.

Az árak is meglehetősen barátiak voltak, sőt a rendezők sajátos módon léptek fel a gazdasági válság ellen: a Válság Büfében pár száz forintért, múlt századi árakon lehetett italhoz jutni.

Rockmaraton Pécsen
Nem mindenkit zavart a hatalmas sár…

A környék éves eseménynaptárának egyik fontos színfoltjáról van szó, Pécs városa ezért is támogatta ötmillió forinttal immár harmadik éve a fesztivált.

Az időjárás nem volt kegyes a rockerekhez, minden nap esett több-kevesebb eső, ami miatt hatalmas sár volt és a szervezőknek is óvintézkedéseket kellett bevetniük.

– 50 tonna kavicsot hordtunk ki, szalmával és raklapokkal védekeztünk az idei fesztiválon, amit hivatalosan is „Túlélőtábornak” kereszteltünk el – mondta Varga Zoltán. – Ennek ellenére így is minden nap 3-4 ezer ember volt kint, de a szombat volt a legerősebb nap – tette hozzá a főszervező.

Összességében sikeresnek értékelte Varga a fesztivált, ezért egészen biztos, hogy jövőre is lehet majd tombolni a Rockmaratonon, ráadásul különösen nagy banzájra lehet számítani, hiszen 15 éves lesz a rendezvény.

Idén a PécsMa.hu volt a Rockmaraton fő médiapartnere, aki lemaradt volna a zúzásról, az visszanézheti az egyes napokról készült Rock-híradóinkat.

Fotók: MTI