Kalapáccsal végzett a nő a barátnőjével

A nagybajomi lányt azért gyilkolta meg testvérének élettársa, mert nem akart Németországban prostituáltként dolgozni – állította az áldozat testvére a bíróságon. M. Krisztinát (23) húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla, mert 2013 őszén kalapáccsal meggyilkolta a 24 éves nőt Nagybajomban.

hirdetés

A vádlott 2013 nyaráig külföldön dolgozott, majd élettársi kapcsolatot létesített egy férfival, akinek a házában éltek. A férfi házával azonos telken lévő másik ingatlanban laktak a vádlott élettársának szülei, illetve lánytestvére – a sértett.

M. Krisztinának nem volt se pénze, se munkahelye, őt élettársa tartotta el, ami egyre inkább zavarta a vádlottat.

A gyilkosság napján, 2013. november 13-án  éjszakai műszakból ért haza az áldozat, aki miután megreggelizett a későbbi gyilkosával, lefeküdt aludni. Napközben azonban csak ketten voltak otthon, a vádlott élettársa dolgozott, míg a sértett szülei vásárolni mentek.

Ez lett az áldozat veszte is, hiszen a gyilkos nő magához vett egy kalapácsot, bement az alvó nő szobájába és azzal nagy erővel  ütni kezdte a fejét. A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos koponya- és agysérüléseket szenvedett, hogy életét az azonnali orvosi segítségnyújtás sem tudta volna megmenteni – közölte a bíróság. 

A jogerős ítélet szerint ezt követően a vádlott a sértett holttestét az ágyneműtartóba rejtette, a kalapácsot lemosta és kivitte a garázsba. A sértett pénztárcájából kivett 500 forintot, bankkártyájával pedig felvett 50 ezret. A vásárlásból hazaérkező szülőknek azt mondta, hogy az áldozat elköltözött otthonról, ne is keressék és a szobájába se menjenek be. A holttestet azonban még aznap este felfedezte a sértett édesanyja.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat bűnösnek találta előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, ezért őt 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla Krémer László vezette büntetőtanácsa pénteken a cselekmény minősítéséből mellőzte az előre kiterveltséget, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.

– Nem akart prostituáltként dolgozni, ezért megölte – mondta a az elsőfokú tárgyalás előtt a vádlott volt élettársa, az áldozat öccse. – Rá akarta venni a nővéremet, hogy menjen vele Németországba dolgozni, de ő hallani sem akart erről, tisztességes munkát szeretett volna – tette hozzá a férfi.