Káosz a pécsi hivatalokban – növelték a nyitva tartási időt

Tömegre, forróságra és nem működő számítógépes rendszerre panaszkodott olvasónk

Okmányiroda3

hirdetés

Egyik olvasónk jelezte, hogy nem tudott intézkedni a Kossuth téri okmányirodában, ezért a Nagy Lajos király útjai helyszínre küldték. Ott viszont hőség, hatalmas tömeg és nem működő számítástechnikai rendszer fogadta. Hisztérikus állapotba került pár ember is elmondása szerint.

– Ide küldtek, azt mondták időpontot sem kell kérnem, de amikor megláttam a tömeget, s hogy mindenkiről folyik a víz, alig fogy a sor, akkor a gutaütés kerülgetett – mesélte lapunknak egy harmincas hölgy, aki lejárt személyije helyett szeretett volna újat.

Hozzátette: inkább egy másik napon intézkedik, a lehűlés után, mert kikészült.

A helyzet amiatt állt elő, tudtuk meg az állami szervnél, mert július harmadikán megkezdődött a Kossuth téri okmányiroda kormányablakká átalakítása, hogy később több ügyet lehessen elintézni ott. Addig viszont a szolgáltatások nagy részét másutt végzik. Mint látható, ez nem is megy egyszerűen.

Tömegre, forróságra és nem működő számítógépes rendszerre panaszkodott olvasónk
Tömegre, forróságra és nem működő számítógépes rendszerre panaszkodott olvasónk

Korábban, márciusban a Szántó Kovács János úton már nyitottak egy kormányablakot. Most azt ajánlják, hogy azt keressék a pécsiek, illetve a Nagy Lajos Király útja 3. alatt kialakított ideiglenes okmányirodában intézzék ügyeiket.

A gépjárművekkel, egyéni vállalkozással kapcsolatban maradnak funkciók a Kossuth téren is az október elejéig tartó felújítások alatt, azonban minden más ügyben a másik két helyszínre kell menni.

A Kossuth téren egyébként összesen 70 millió forintot költenek el 20 munkaállomás és 4 fotófülke kialakítására.

Megkérdeztük az illetékeseket, miként enyhítenek majd a helyzeten, hiszen jelen állás szerint nem tűnik tarthatónak az állapot hónapokon át. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítve (15:18) – Megértést kér, növelte a nyitva tartási időt és a környező városokat is ajánlgatja a kormányhivatal

Megérkezett a megyei kormányhivatal válasza, melyet teljes terjedelmében ITT olvashat el. Röviden összefoglalva azt írják, hogy a kormányhivatal vezetője már elrendelte az intézkedéseket a helyzet enyhítése érdekében. Megnövelték a meglévő helyszíneken a nyitva tartási időt, s felhívják a figyelmet arra is, hogy a környező városokban is van ügyintézés.

[box title=”Így lehet intézkedni októberig!” box_color=”#d62e2e”]Okmányiroda (Pécs, Kossuth 1-3., I. emelet. Telefon: (72) 534-132)

Szolgáltatások: egyéni vállalkozással, népességnyilvántartással, bevont jogosítványokkal, mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával, ügyiratos gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügyek.

Ügyfélfogadási idő: hétfő-csütörtök: 8:00-16:30; péntek 8:00-14:00

Ideiglenes Okmányiroda (Pécs, Nagy Lajos király útja 3. földszint)

Szolgáltatások: személyi okmányok, gépjármű okmányok, lakcímkártya ügyintézés, elkészült okmány átvétele.

Ügyfélfogadási idő: hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között.

Kormányablak (Pécs, Szántó Kovács János utca 1. Telefon: (72) 795-325)

A Kormányablakban továbbra is teljes körű ügyintézést biztosítva állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Ügyfélfogadási idő: hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között.

Időpontfoglalásra van lejetőség telefonon és személyesen.[/box]