Katicabogarak mutatnak utat a Zsolnay Piknikhez

Több mint 200 ovis varázsolta tele a Király utcát katicákkal szerda délelőtt. A kis bogarak útja egészen a Zsolnay-negyedig vezet, ahol a hétvégén a Zsolnay Piknik rendezvénysorozat zajlik majd. 

hirdetés

Rengeteg színes programmal várják az érdeklődőket a hétvégén a Zsolnay-negyedben, ahol péntek délutántól vasárnap estig tart Zsolnay Piknik. A látogatóknak érdemes piknikpokrócot, elemózsiát hozni, de teljes választék várja a közönséget helyi finomságokból is. A kulisszák mögé is bepillanthatnak a látogatók, a Zsolnay-negyed rejtett zugait is megismerheti a közönség szakavatott kísérők segítségével.

A részletes programért: KLIKK!

A program népszerűsítésére színes katicák lepték el szerdán Király utcát az óvodások jóvoltából. Számos intézményből érkeztek csoportok piros és pöttyös ruhákban, fejükön kartoncsápokkal.

katica program, hl2
Jól mutattak az ovisok a csápokban és piros egyenruhában

A program elején lelkesen zengték el a „Katalinka szállj el” című népdalt a kicsik, a Móricz Zsigmond utcai ovi kis képviselői pedig külön produkcióval is készültek az alkalomra.

katica program, hl3
Sok vers és dal is elhangzott

 

katica program, hl6
Rengetegen jelentkeztek a programra

Az első katicát Őri László alpolgármester rajzolta fel a Széchenyi téren az aszfaltra, a másodiknál pedig Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. Ügyvezetője segédkezett a gyerekeknek.

Az alpolgármester elmondta, a hétvégi Zsolnay Piknik során nemcsak a belvárosban, hanem Uránvárosban és Kertvárosban is lesznek események, hiszen fontos, hogy a sűrűbben lakott városrészekben élők is részt vehessenek számos programban.

katica program, hl1
Őri László és Vincze Balázs is közreműködött a rajzolásban

A gyerekek lelkesen rajzolták tele krétával a sétálóutca aszfaltját, a Széchenyi téren pedig kreatív foglalkozásokon vehettek részt.

katica program, hl5
Számos egyéb foglalkozás is várta a gyerekeket a város főterén

Annak ellenére, hogy az időjárás nem volt könyörületes az ovisokhoz és katicáikhoz – a komor, szürke felhők közül néha eleredt az eső is – a kicsik rendíthetetlenül szaporították ma a bogarakat, egészen a Búza térig.