Kéri a város a PMFC-t

A Pécs szépen fordított

A következő bajnoki évadtól a pécsi önkormányzat önállóan szeretné működtetni a PMFC-t, s át akarja venni az utánpótlás-nevelést is, egyben az stadionra és az edzőpályákra is igényt tart. Összesen bruttó 300 millió forintot fizetne Matyi Dezső klubtulajdonosnak. A közgyűlés kedden este határoz az ügyben.

hirdetés

A testület egy szándéknyilatkozatot fogad majd el, amely szerint az önkormányzat szándékában áll üzemeltetni a klubot, s minden hozzá tartozó létesítményt, az utánpótlás-nevelést. A nyilvános előterjesztések között szereplő, Páva Zsolt polgármester által jegyzett irat szerint az önkormányzat az ügylet előtt meg szeretné ismerni a labdarúgócsapat jelenlegi működtetésének jogi, gazdasági jogi hátterét.

Természetesen a Szigeti úti stadiont is visszavenné a város
Természetesen a Szigeti úti stadiont is visszavenné a város

Pécs a PMFC bajnokságban való indulás licencjogainak megszerzésére tesz ajánlatot, kéri a marketingjogokat birtokló társaságok tulajdonrészeit, a PMFC utánpótláscsapatai feletti teljes rendelkezési jogot, a korábban vagyonkezelésbe adott stadiont, az edzőpályákat.

A fentiek ellenértékeként részletes szakértői vizsgálatok alapján és annak ismeretében, legfeljebb bruttó 300 millió forintot fizetnének Matyi Dezső klubtulajdonosnak ez év végéig, de július 30-ig 50 millió előleget tennének le.

Az ügy kapcsán kerestük Matyi Dezsőt, hogy elfogadja-e az önkormányzat ajánlatát, de egyelőre nem sikerült elérnünk.