Kertvárosban még a falak is énekelnek

Négy önkormányzati ingatlan tűzfala újult meg a Mosolymanó Egyesületnek és a július 24-én kezdődő EUROPA CANTAT szervezőinek köszönhetően. A kertvárosi épületek falaira zenével kapcsolatos figurák, motívumok, illetve kották kerültek. A festést önkéntesek és közösségi szolgálatos diákok végezték, az átadáson pedig a környékbeli óvodások énekeltek.  

hirdetés

A nyár közepén kezdődő nemzetközi kórusfesztivál minden generációnak izgalmas programokat tartogat. A városvezetés pedig arra is nagy hangsúlyt fektetett, hogy a belvároson kívül más helyszíneken is legyenek kapcsolódó rendezvények – mondta Csizi Péter országgyűlési képviselő.

– Az EUROPA CANTAT kétségkívül az idei év egyik legfontosabb turisztikai és kulturális eseménye, három éve készülünk rá folyamatosan. A szervezés elindulásakor pedig azt a kérést fogalmaztam meg, hogy a rendezvények ne kizárólag a belvárosra korlátozódjanak. Ennek köszönhetően Kertváros is profitálhat a programokból, így az ott élők is át tudják érezni a fesztivál és a közös éneklés hangulatát.

Éneklő Falak1

A kertvárosi református templom a kórusfesztivál egyik helyszíneként szolgál majd, csütörtökön pedig átadták azokat a tűzfalakat, amelyeket szintén a CANTAT-ra való készülés jegyében festettek meg a pécsiek. Az Éneklő Falak Projekt a Mosolymanó Egyesület kezdeményezése nyomán valósult meg.

– Négy hatalmas méretű elhanyagolt tűzfal kapott szebb külsőt, amihez én magam a festék megvásárlásával járultam hozzá. A festést önkéntesek és a városrészben élő, közösségi szolgálatos diákok végezték, akik számára is fontos a szép környezet – avatott be a részletekbe Csizi Péter.

Éneklő Falak2

A projekt ezen kívül az EUROPA CANTAT kiemelt üzenetére, a közösségépítés fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet. Így az átadó ünnepségen az ÁMK 1. számú óvodájának gyerkőcei énekeltek közösen.