Kertvárosban megmondhatjuk, mit akarunk

A Kertvárosban élők dönthetnek arról, hogy milyen fejlesztéseket látnának szívesen a városrészben. A Kertváros Konzultáció néven induló kezdeményezés révén a lakók véleménye alapján jelölik ki, hol épüljön meg a rendelőintézet, vagy hol legyen egy központi játszótér.

hirdetés

A konzultáció részleteit Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter, a terület országgyűlési képviselője ismertette hétfőn a városházán.

Páva Zsolt elmondta, régóta az egyik legjobb megoldásnak tartja, hogy kérdőívek segítségével kérdezzék meg a lakókat az őket leginkább érintő és foglalkoztató problémákról.

Olyan kérdésekben fordulnak a kertvárosiakhoz, amelyekben mindenképpen előrelépést szeretnének elérni. A kilenc kérdést tartalmazó kérdőívben arra kíváncsiak, hogy hol épüljön az uniós előírásoknak megfelelő, központi játszótér, mely területeken legyen kutyafuttató, vagy éppen milyen módon lehetne erősíteni a közbiztonságot.

kertvárosi konzultáció, hl04
Páva Zsolt és Csizi Péter is kíváncsi a kertvárosiak véleményére

Arra is várják a válaszokat, hogy hol legyen a várva várt rendelőintézet helye. Ez utóbbi során két lehetséges helyszín merült fel: az egykori Honvéd kórház épületegyüttese és a Nevelési Központ mellett lévő egykori PÉTÁV-irodaház.

Csizi Péter mindehhez hozzátette,  az elmúlt években igyekeztek kiemelt figyelmet fordítani Kertváros fejlődésére. Ezért nyílt kormányablak a városrészben, ezért támogatták a helyi civil szervezetek tevékenységét, újítottak fel két iskolát, építették meg az M60-as autópálya elkerülő szakaszát, s tartanak egyre több sport- és kulturális rendezvényt.

A fejlesztésekre egyrészt uniós források, másrészt a Modern Városok Program keretében nyílik lehetőség, de a város költségvetési keretéből is fordítanak majd ezekre a beruházásokra.

A kérdőíveket február 29-től postázzák ki a lakók számára, akik azokat díjmentesen küldhetik vissza március 31-ig. A válaszokat az interneten is várják a kertvaroskonzultacio.pecs.hu oldalon.