Két újonnan fedett buszmegálló áll a kertvárosiak rendelkezésére

Két kertvárosi buszmegálló lefedésével sikerült egy újabb lakossági igényt kielégíteni, a problémát már régóta jelezték a helyiek. A Keszüi úton nagy a belvárosba tartó utasforgalom, viszont eddig csak egy pad szolgálta a várakozók kényelmét.

A terület önkormányzati képviselője, Schmuck Roland elmondta, már tavaly, a választási kampány folyamán jelezték neki a problémát, hogy jó volna lefedni a két buszmegállót.

– A Bogár utcai és a Berzsenyi utcai buszmegállók esetében egyaránt a belvárosba irányuló forgalom a nagyobb, így ott szoktak várni sokan. Velük szemben, a Kertváros végállomású járatokról jobbára csak leszállnak a szemközti oldalon, kevés a felszálló utazóközönség. Ezért esett a választás erre a két megállóra.

Mindez egy 700 ezer forintos beruházás volt (350 ezer forint darabonként), ami a képviselő saját keretéből valósult meg. Így az önkormányzat tulajdonába kerültek a megállók, ami azért fontos, mert hirdetőfelületként használhatóak – hangsúlyozta Schmuck Roland. A város számos többi megállóját egy külső cég fedte le korábban azért cserébe, hogy hirdetésre használják.

hirdetés

Hirdetés