Kevés az adó, keményít a hivatal

Lejárt a türelmi idő, az adóiroda 9100 hátralékos számláját terhelte meg inkasszóval. Ők csaknem egymilliárd forinttal lógnak a városnak. 

hirdetés

A önkormányzat adóügyi osztálya a korábbi éveknél lényegesen intenzívebben kénytelen fellépni, mert féken akarják tartani a kintlévőségek növekedését – tudtuk meg. Nagy Zoltán, az iroda osztályvezetője közölte: 9100 adózó folyószámláira nyújtottak be hatósági beszedési megbízást, azaz inkasszót, mert összesen 833 millió forint adót nem fizettek be Pécsett a közös kasszába.

Az inkasszó 35 napig van érvényben az illető számláján, ha ezen időszak alatt nem lehet tudják leemelni a tartozást, akkor a végrehajtás eszközéhez nyúlnak. Ennek során letilthatják az adott összeget a munkabérből,  a nyugdíjból, de ha a gépjárműadót nem fizették be a renitensek, akkor kezdeményezik az autó kivonását a forgalomból.

A bevallásokat szeptember 17-ig kellett beadni.

Az önkormányzat adatai szerint a múlt hónap közepéig az építményadó 62, a telekadó 64 százaléka folyt be az önkormányzat számlájára, míg idegenforgalmi adóból 47 százalék, iparűzési adóból 44 százalék, a gépjárműadóból 67 százalék jött be.