Kezdődik a pécsi kosárakadémia építése

Megvan, ki építheti a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát Pécsett, a kivitelező a napokban át is veszi a területet. A 2,2 milliárdos beruházás szűk másfél esztendő múlva készülhet el.

hirdetés
Uránia Mozi

Lapunk értesülései szerint eredményesen zárult a tavaly ősszel kiírt közbeszerzési eljárás a Pécsett létrejövő Nemzeti Kosárlabda Akadémia építésére, a kivitelező cég a napokban át is veszi a vásártérrel átellenben található területet. Információnkat megerősítette Páva Zsolt, Pécs polgármestere is, aki elmondta, a közbeszerzésen nyertes ZÁÉV Zrt. a napokban fel is vonul a területre, s a közeljövőben ünnepélyes alapkőletételt is tartanak.

ratgeber_kulso_05_001.pdf
A látványterveken így néz ki az épület

– Pécs a kilencvenes évek óta a magyar kosárlabda fellegvára, nem véletlen, hogy a kormány szándékai szerint itt létesül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A kormányzat ezt a komoly szakmai munkát ismerte el a helyszínválasztással – vázolta Páva Zsolt polgármester. – Női és férfi csapataink is kiemelt szerepet töltenek be a sportágban, s abban bízom, hogy az utánpótlás fejlesztése révén még több magyar, helyi kötődésű fiatal kap majd szerepet a sikeres csapatokban.

Páva Zsolt polgármester azt közölte, a 2,2 milliárdos kormányzati támogatással felépülő akadémia várhatóan szűk másfél éven belül készen lehet.

kosár2
Sok fiatal tanulhatja a kosárlabdát magas szinten

– A Nemzeti Kosárlabda Akadémia létrehozása azt is mutatja, hogy a pécsi kosárlabdának nemcsak eredményes és szép múltja van, hanem sikeres jövő előtt is áll – közölte Őri László alpolgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a pécsi kosárakadémiával országos intézmény létesül Pécsett. A beruházás költségeit a kormányzat állja, míg a telket és a közműveket a város adja a létesítményhez. Őri László azt is hangsúlyozta, a kosárakadémia révén rengeteg gyerek sportolása, egészségre nevelése is biztosított lesz.

Ezernél is több néző lehet
A tavaly ősszel kiírt közbeszerzés szerint a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia egy 3800 négyzetméteres központi sportcsarnokot is magában foglal, ahol egy több mint 400 fős fix lelátó mellett mobil lelátók is lesznek, így akár 1300 fő is szurkolhat a meccseken. Az akadémián – nevéhez méltóan – egy kollégium is épül, 32 kétfős szobával, betegszobával, tanári pihenővel, étteremmel együtt, ez összesen további 1800 négyzetméteres területet jelent.

(Frissítve: a cikkben a számszaki pontatlanságokat helyesbítettük.)

 

1 hozzászólás

  1. Kedves Polgármester úr, Kedves Alpolgármester úr! Újabb fantasztikus pécsi siker! Gratulálunk! Ez tényleg hihetetlen , hogy ilyen fantasztikus dolog történik a városban. Csak valahogy újból elolvasva a cikket hiányérzetem van. Mintha a lényeg hiányozna!Mintha valami nem lenne benne.Vagy esetleg valaki? Valaki aki az egészet a városunkba hozta? Valaki aki nélkül ez biztos nem lenne? Valaki akiről ez az egész szól? Kedves Polgármester úr! Kedves Alpolgármester úr! Gratulálunk!

Comments are closed.