Kigyulladt egy pécsi iskola

Lángok csaptak fel szerda reggel Pécsen, a TÁSI sportiskola egyik épületében.

hirdetés

Több tűzoltó szállta meg a pécsi sportiskola területét, miután kigyulladt az iskolához tartozó egyik épület és az azt övező terület. Kerestük a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot, ahol Kasza Anett szóvivő érdeklődésünkre elmondta, hogy a tűzoltóknak már sikerült eloltaniuk a lángokat, amelyek szerencsére csak kis területen csaptak fel. A részletekről azonban csak később tud bővebb felvilágosítást adni.

tűz - tási2

Kasza Anett tájékoztatása szerint a gondnok vett észre a gomolygó füstöt, és azonnal értesítette a katasztrófavédelem műveletirányító ügyeletét, majd áramtalanította az épületet.

A lánglovagok a külső és belső felderítést követően megtalálták a tűzfészket, amely az épület futófolyosóján volt. A lángokat rövid idő alatt eloltották, amelyben senki nem sérült meg. Azonban több berendezési tárgy is elégett, amelynek következtében sűrű füsttel telítődött az épület egy része. A szellőztetéshez nagy teljesítményű ventilátorokra is szükség volt. Csak a szellőztetés után vált egyértelművé, hogy a futófolyosó és a konditerem között több zsámoly, szekrény és sportfelszerelés is elégett.

A tűz okát tűzvizsgálat fogja kideríteni. A helyszíni szemle jelenleg is tart.