Kiteszik a Murphy’s szűrét

Még pereskedni kell, hogy menjen a bérlő, de hamarosan már nem.

Április 30-i határidővel felbontotta a város a bérleti szerződést a Murphy’s Pub üzemeltetőivel. Egy korábbi megállapodás ellenére sem fizették meg ugyanis az önkormányzatnak azt a 24 milliós tartozást, amely az elmúlt másfél évben halmozódott fel az elmaradt bérleti díjakból.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, a Murphy’s üzemeltetői év elején komoly kedvezményt kaptak a városházától: ha február 15-ig rendezik elmaradt tartozásukat, maradhatnak, s egyúttal a bérleti díj csökkentésébe is belement volna az önkormányzat azzal, hogy a pub lemond a pinceszintről.

Mindez azonban nem történt meg, ráadásul hiába mentek ki a felszólítások is, az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportja úgy tájékoztatta lapunknak, azokat rendre nem vették át; visszajöttek a postával. A 30 milliós summából is csak 6 milliót fizettek meg cikkünk megjelenéséig. A januári megállapodásban ugyanis az szerepelt, hogy ennyit kell megadni január 15-ig, a maradékot pedig február 15-ig.

Mint azt Juha Márton, az önkormányzat sajtómunkatársa a vagyongazdálkodási csoport válaszát tolmácsolva lapunkkal közölte, február 23-án kényszertörlési eljárás indult a bérbe vevő ellen, így ezért és a nem rendezett tartozás miatt április 30-i határidővel felmondták velük a bérleti szerződést.

Ez azt jelenti, hogy – hacsak addig nem talál ki valamit a tulajdonosi kör – szedheti a sátorfáját a Murphy’s Pub.

A város egyébként már a bíróságon próbál hozzájutni pénzéhez: a Pécsi Törvényszék Cégbíróságához be is nyújtották a bérlő Corner Pub Kft.-vel szemben érvényesíteni kívánt hitelezői igényt.

Kerestük Vörös Ferencet, a cég vezetőjét, de ő azt mondta, mindaddig, amíg nem találkozik a felmondólevéllel, nem nyilatkozik.

Az 1994 óta működő vendéglátóhely többszöri üzemeltetőváltáson esett át, s az eddigi négy után ismét új, de azonos tulajdonosi szerkezetű gazdasági társaság vitte volna tovább a helyet. Az új üzemeltető a bérleti szerződéssel rendelkező Corner Pub Kft. (ügyvezetője Vörös Ferenc) albérlője, a Centrál Restaurant Kft. (ügyvezetője Vörös Laura) lett volna. Ez utóbbi cég vállalta az adósság rendezését. A megállapodást minderről ugyanakkor a Corner Pubbal kötötték meg, a felszólítás is e cégnek ment ki a városházától.