Kiugrott a kórház ablakán

kórterem

hirdetés

Kiugrott egy beteg a Szigetvári Kórház második emeletéről – az életét az ügyeletes főorvos mentette meg, aki addig tartotta a magasban, míg a tűzoltók biztonságba nem helyezték a férfit. Az 52 éves, agyi infarktussal kezelt beteg könnyebb sérüléseket szenvedett – számolt be az esetről a HírTV.

A második emeleti ablakból vetette ki magát az az 52 éves beteg, akit agyi infarktus miatt kezeltek a Szigetvári Kórházban. Annak ellenére, hogy az ágyához kötözték és az ablakot is kibiztosították, a férfi kiszabadította magát, majd matracát kidobta és utánaugrott. A férfit az árnyékoló konzol tartotta addig, amíg a nővérek nem szóltak az ügyeletes főorvosnak.

Főorvos

– Gyorsan átrohantam az osztályra és láttam, hogy a beteg valóban kint fekszik ezen a párkányon, kimásztam utána, leültem mellé és fogtam, hogy amíg a katasztrófavédelem kiér, biztonságban legyen – meséli a történteket Lakatos Levente, a kórház sebészeti osztályának főorvosa.

A zavart férfit körülbelül 10-15 percig tartotta a magasban az orvos, amíg ki nem érkeztek a tűzoltók. A kórház igazgatója szerint az elmúlt tíz évben nem történt ehhez hasonló eset.

Ablak

– Annak ellenére, hogy pszichiátriai és addiktológiai osztályt is működtetünk, szerencsére ritkán fordul elő hasonló helyzet. Az épület egyébként jelenleg felújítás alatt áll, de ez azt jelenti, hogy a jövőben a műanyag nyílászárók jobban rögzítettek lesznek, bár ebben az esetben is ki volt láncolva az ablak, de a férfi ezt ki tudta tépni – mondja Berecz János, a Szigetvári Kórház főigazgatója.

Az 52 éves férfi végül karcolásokkal megúszta a balesetet. Az életét megmentő főorvos azt mondta: számára az volt a legnehezebb, hogy meg kellett küzdenie a tériszonyával.