Villámmunka kellene a Medihotelhez

Állítólag „nagy ütemben” folyik a pécsi Medihotel építése, nyárra elvileg már kész is – legalábbis a cég hirdetése szerint. A volt Rák Café helyén viszont semmi látható jele nincs az építkezésnek. 

Még tavaly októberben írtuk meg, hogy új egészségturisztikai szálloda építkezése kezdődött meg Pécs belvárosának közelében. A háromcsillagos pécsi Medihotel láthatóan azonban azóta is csak elméletben épül, az egészségügyi és turisztikai céllal érkező külföldi és hazai vendégeknek tehát még biztosan várniuk kell.

Hol a "nagy ütem"?
Hol a “nagy ütem”?

Két hónapja már megpróbáltuk elérni a Medihotel építéséért felelős Könyvelőház Kft. vezetőjét, Waller Kornélt, de csak nagyon körülményesen és több nap alatt sikerült. A probléma ott kezdődött, hogy sem Waller Kornélnak, sem a Könyvelőház Kft.-nek nem volt elérhető, nyilvános telefonszáma, a cégadatbázisban is mindössze egy e-mail cím szerepelt. Ide el is küldtük a kérdéseinket,  levelünkre viszont nem válaszoltak.

Ezért megkerestük Waller Kornél testvérét, egy esztergomi apartmanház vezetőjét, aki annyit tudott nekünk mondani, hogy ha küldünk neki egy levelet kérdéseinkkel, azt továbbítja testvérének – ám innen sem jött válasz.

Sehol semmi
Sehol semmi

Ezután felkerestük a budapesti Accent Hotel Management nevű céget, amelynek vezetője, Horváth Imre Attila Waller Kornél társa a Könyvelőház Kft-ben. Levelünk végre célba talált, az Accent Hotel Management marketinges munkatársa végül továbbította is kérdéssorunkat Horváth Imre Attilának, aki viszont nem válaszolt. Egy-két nappal később újra feltettük a kérdéseket, a válaszra pedig azóta is várunk.

Aztán a semmiből egyszer csak válaszolt Waller Kornél.

A következőket írta: „A beruházás előkészületi munkálatai elhúzódtak, jelenleg is a projekt előkészítése zajlik. Amint érdemi információval tudunk szolgálni, természetesen önt is tájékoztatjuk az előrehaladással kapcsolatosan!”

Nyárra talán kész lesz
Nyárra talán kész lesz

Mivel két hónapja nem szolgáltak érdemi információval, ezért feltételeztük, hogy nem történt előrelépés a Medihotel ügyében. Tegnap viszont egy újság hirdetései között ott szerepelt a Medihotel reklámja is, a következő szöveggel: „Nagy ütemben zajlik a dél-dunántúli Medihotel kivitelezése”. A hirdetésben pedig az olvasható, hogy a gyógyhotel 2015 nyarára el is készül.

Ellátogattunk tehát a szálló alapkőletételének helyére, a Vásárcsarnok mellé, hogy megnézzük a nagy ütemben zajló kivitelezést, de gyakorlatilag egy kapavágást sem láttuk, így kérdéses, hogy  az ígért határidőre kész lesz-e az új szálló.

Más forrásból úgy tudjuk, hogy nagyon is elképzelhető, végül mégsem Pécsett akarják felhúzni a szállodát, hanem Siófokon – ezért is érthető a cég részéről a hallgatás.