Korlátozza lakossági hulladékudvarainak működését a szolgáltató

A járványügyi helyzetre való tekintettel, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a hulladékudvarok szolgáltatásait a Dél-Kom NKft. ügyfelei március 18-tól határozatlan ideig korlátozottan vehetik igénybe: a pécsi és vidéki hulladékudvarok csak zöld- és lombhulladékot vesznek át, a komposzt és a hulladékgyűjtő edények értékesítése pedig szünetel.

A jelenleg fennálló járványügyi helyzetben a Dél-Kom Nonproift Kft. legfontosabb feladata a közegészségügyi kockázatot jelentő kommunális hulladék elszállítása, kezelése, ezzel a köztisztaság és az egészséges környezet fenntartása a településeken.

E tevékenység a jelenlegi járványveszélyes időszakban különösen felértékelődik, ezért a feladatellátási kockázat mérséklése, illetve a kommunális hulladékszállítás ellátásbiztonságának fenntartása érdekében társaságunk a hulladékkezelési közszolgáltatás egyes elemeinek korlátozására, illetve időleges leállítására kényszerül.

Az alábbi hulladékudvaraink 2020. március 25. napjától bizonytalan ideig zárva tartanak:
– Pécs hulladékudvar (Szigeti tanya 12-14.)
– Mohács hulladékudvar 7150, hrsz. 058/1, Eszéki út)
– Szentlőrinc hulladékudvar (7940 Szentlőrinc, hrsz. 0207/12.)
– Kaposszekcső hulladékudvar (7361 Kaposszekcső, hrsz. 564.)

Korlátozottan igénybe vehető telephelyek:
– Eperfás úti hulladékgyűjtő udvar: 7628 Pécs, Eperfás út 3.
– Zöld Pont Hulladékgyűjtő udvar: 7631 Pécs, Postagalamb u. 3.

A cég mindennapi működésében bevezetett változások, megelőző intézkedések hozzájárulnak, hogy minél tovább fenn tudják tartani a kommunális hulladékok elszállítását és megfelelő ártalmatlanítását.

Kiemelt képünk illusztráció.