Koronavírus: nem fogad új betegeket a Mohácsi Kórház intenzív osztálya

forrás: mohácsikorház.hu

A Mohácsi Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályának több szakdolgozója is koronavírusos lett, karanténba is kerültek, ezért az újonnan érkező betegek felvételét ideiglenesen felfüggesztették – írta közleményében Dr. Csizmadia Csaba, a Mohácsi Kórház főigazgatója.

hirdetés
Uránia Mozi

A közleményben a főigazgató kiemeli, hogy az intenzív ellátást igénylő betegeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt intézménybe veszik fel. A Belgyógyászati Osztályon – ahol korábban szintén megfertőződtek ápolók és orvosok – a betegfelvételi zárlatot előre láthatóan október 26-tól indítják újra. A többi osztályon a betegfelvétel zavartalanul működik – írja.

A közlemény:

„Kórházunk Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályán Covid-19 megbetegedés miatt szakdolgozók karanténba kerültek, ezért az újonnan érkező betegek felvétele ideiglenesen felfüggesztésre került.

Az intenzív ellátást igénylő betegek a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt intézménybe kerülnek felvételre.

A Belgyógyászati Osztály felvételi zárlatának feloldása folyamatban van, előre láthatóan 2020. október 26-tól tudjuk fogadni a betegeket.

A többi osztályon a betegfelvétel zavartalanul működik.

A járóbeteg szakrendelések előjegyzés alapján, előre egyeztetett időpontban fogadják a betegeket.

A táv-gyógyszerfelírásra és távkonzultációra továbbra is van lehetőség, mely azt jelenti, hogy az ellátás sajátosságait és orvosszakmai indokoltságát figyelembe véve lehet a beteg távollétében előszűrést végezni, diagnózist vagy terápiás javaslatot felállítani, gyógyszert rendelni.

A telefonos konzultáció során lelet készül, mely az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzítésre kerül és ügyfélkapun keresztül elérhető.

A távkonzultáció és a telefonon történő gyógyszerfelírás a járványhelyzetben az egészségügyi dolgozók és a lakosság biztonságát támogatja. Az így felírt gyógyszereket továbbra is lehetőség van TAJ-szám megadásával és a kiváltó személy azonosításával kiváltani.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!” 

A közleményt Mohács polgármestere, Pávkovics Gábor is megosztotta: