Közel 40 millióval tartozik, most bezárt a Murphy’s

A legnagyobb közösségi oldalon jelentette be a városháza alján eddig működő étterem és bár, hogy befejezi működését. 

hirdetés

A Murphy’s vezetése a Facebookon közölte, hogy kedden bezárnak, miután 7300 napot voltak folyamatosan nyitva. Egyben megköszönték, hogy velük voltak a vendégek, s közös sikertörténetet írhattak.

A rövid posztban indoklásként csak annyit írnak, hogy “legalább 20 érv van a döntésünk mellett”.

murphy

Mint ismert, a Murphy’s hosszú ideje nem fizetett bérleti díjat. A felszámolás alatt álló Corner Pub idén áprilisig 30 millió forint hátralékot halmozott fel, ezt követően pedig havonta 970 ezer forint úgynevezett használati díjat szeretne az önkormányzat érvényesíteni a helyiség kiürítéséig. Az önkormányzat ennek érdekében peres eljárást indított a társasággal szemben.

Alig két hónapja, augusztus végén pedig a rendőrök segítségével pakoltatták el a Murphy’s Pub Király utcára kirakott asztalait és székeit, miután a városvezetés megunta, hogy az étteremnek már réges-régen nincs szerződése arra, valamint a Biokomnak sem fizette be idén április vége óta a kipakoláshoz szükséges előkert- és közterület-foglalási díjat. A szigorú intézkedés akkor a Murphy’s Pubot üzemeltető cég másik két Király utcai éttermére is vonatkozott, tehát a Massimo és a Dóm is becuccolt.